/ - Са сусрета
23/11/2021 u 09:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пријестоница и Газиантеп желе да конкретизују сарадњу

Један од пројеката у који је са Газијантепом укључена Пријестоница Цетиње јесте дигитална музичка платформа у којој учествује 17 градова побратима овог турског града из цијелог свијета

Цетиње и турски Газијантеп, са којим је Пријестоница потписала споразум о братимљењу 2013. године,  у наредном периоду требало би да конкретизују сарадњу у областима  културе, спорта, привреде, пољопривреде и образовања.

То је саопштено у току сусрета предсједнице Скупштине Пријестонице Цетиње Дејане Диздар, замјеника градоначелника Милоша Ражнатовића и потпредсједника Савјета за међународну и међуопштинску сарадњу Борислава Правиловића са директором одјељења за међународне односе и пројекте Газиантепа Шахином Цетином.

Један од пројеката у који је са Газијантепом укључена Пријестоница Цетиње јесте дигитална музичка платформа у којој учествује 17 градова побратима овог турског града из цијелог свијета. Љубазбошћу наставника и студената Музичке академије Универзитета Црне Горе, Пријестоница се прошле године укључила у овај велики пројекат Газијантепа који је покренут, између осталог, и као одговор на ковид кризу. 

Током састанка прецизирано је више конкретних активности  за наредну годину које омогућавају, прије свега, младим људима са Цетиња да путују и едукују се у Газијантепу, потом посјете гастрономским фестивалима на којима би учестовали и кувари са Цетиња, повезивање привредника и сарадња на заједничким пројектима, посебно из области пољопривреде. 

На састанку је договорено да се у најкраћем року, кроз конкретан приједлог активности, прецизирају области сарадње, а кроз директну комуникацију повежу представници Газиантепа и Пријестонице који су надлежни за предложене активности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 18:33