/ - Фото: М.Н.
26/11/2021 u 11:08 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пројекат ,,Заједничком акцијом до бољих услуга‘‘ саставио колеге из Бијелог Поља и Новог Пазара

Успостављање прекограничне мреже за социјалну заштит

У оквиру пројекта "Заједничком акцијом до бољих услуга", одржан је први састанак прекограничне мреже за социјалну заштиту у Новом Пазару. Том приликом је представљен предметни пројекат а директор бјелопољске Јавне установе Дневни центар за дјецу и младе са посебним потребама "Тиса",  која је водећи партнер наведеног пројекта, Енсад Омеровић истакао да је идеја самог пројекта створити што боље услове за кориснике и унаприједити рад центра.

-Такође је појашњено да је једна од планираних активности управо и успостављање прекограничне мреже за социјалну заштиту Бијело Поље - Нови Пазар. Самим тим, предвиђено је да представници НВО које се баве питањима особа са инвалидитетом буду учесници ове мреже како би се могла размјењивати искуства што је од кључног значаја за реализацију самог пројекта-казао је Омеровић.

Поред тога, у Бијелом Пољу реализоваће се активност увођења новог сервиса за 27+ особе, увођење neurofeedback i biofeedback третмана, организоваће се два кампа. Један у Црној Гори, други у Србији.

Што се тиче активности планираних за Удружење ментално недовољно развијених особа Тахир Таша Делић из Новог Пазара које је иначе партнер на овом пројекту, истакао је да је предвиђена набавка комби возила, увођење посебних третмана, као и увођење двије нове радноокупационе радионице а то су декупаж и израда свијећа...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:28