Предстaвници рожајских села у разговору са предсједником Општине / -В.Ра.
06/07/2021 u 06:40 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пут Рожаје–Ћосовица након деценију и по дошао на ред за санацију

Мјештани су захвални Хусовићу коjи jе први и jедини представник локалне власти коjи jе направио конкретне кораке на плану санациjе пута на чиjа оштећења су годинама указивали

Из локалне управе у Рожајама наjављено jе да ће у санациjу и модернизациjу путног правца, коjи води од Рожаjа, преко Мјесне зајендице Доња Ловница, до Мјесне заједнице Ћосовица у наредном периоду уложити око 340.000 еура. Према информациjама из локалне управе, тендер за оваj проjекат расписан је 2. jула, а његовом реализацијом биће риjешен круциjални проблем са коjим се становништво овога краjа суочава више од децениjу и по.

– Путна траса у дужини од 5,5 километра биће у потпуности реконструисана, док ћемо преостала два километра у овоj години санирати, тако да ће асфалтирање тог диjела пута бити изведено наредне године у оквиру друге фазе проjекта. Ширина пута, у зависности од дионице, износеће пет метара. Проjектом jе предвиђено постављање асфалта, изградња потпорних зидова и одводних канала као и уградња чврсте асфалтне подлоге. Укупна вриjедност овог проjекта проциjењена jе 340.000 еура – рекао jе предсjедник Општине Рахман Хусовић, коjи се прије два дана сусрео са представницима мјесних заједница Доња Ловница и Ћосовица, те других села чиjе становништво користи оваj путни правац. Хусовић је тада и наjавио реконструкциjу трасе од Рожаје до Ћосовице. Предсједник Општине jе мjештанима обећао да ће радови кренути одмах по завршетку тендерске процедуре, а наjкасниjе до краjа jула и наjавио да ће локална управа радити и насипе на поjединим прилазним путевима.

image

Рахман Хусовић сељанима предочио будуће радове

-В.ра.

– Жалим што су мjештани Доње Ловнице, Кланца, Ћосовице и других села на овом потезу годинама трпjели због лоше повезаности са градом. Упркос негативним последицама пандемиjе, локална самоуправа jе пронашла начин да помогне становништву у овом диjелу наше општине. Данас смо вам дали риjеч и тако ћемо и учинити, да бисмо вам олакшали услове за живот, jер jе квалитетан пут jедан jе од наjважниjих услова за добар живот на сеоском подручjу. Исто тако, циљ нам jе да у овом краjу оживимо пољопривреду и подстакнемо овдашнње становништво на друге радне активности – рекао jе Хусовић.

Изградња водовода траје више од пет година

У разговору са мјештанима рожајских села, Рахман Хусовић је нагласио да jе и у комуникациjи са државним ресором надлежним за проjекат "Ћосовско врело". Са Ћосовског врела би требало водом да се снабдиjе више од шест села, а чиjа изградња траjе више од пет година. Он је изразио очекивања да ће и тај пробвлем битио ријешен.

– Постоjе реални изгледи да се у току ове године риjеши питање водоснабдиjевања више села са изворишта Ћосовско врело – рекао jе Хусовић.

Представници села изразили су захвалност што jе локална управа имала слуха за њихове проблеме на коjе указуjу више од децениjе, истичући да jе путна инфраструктура главни приоритет. Они су захвални Хусовићу коjи jе, како су казали, први и jедини, представник локалне власти коjи jе направио конкретне кораке на плану санациjе пута на чиjа оштећења су годинама указивали а коjим се, због броjних ударних рупа, изузетно тешко саобраћа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 16:41