Вишњић / Фото: Приватна архива
19/07/2021 u 12:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рада Вишњић именована за в.д. директора барске школе

Према рјешењу министарке Братић и то на период од шест мјесеци

Дипломирана учитељица Рада Вишњић именована је за вршиоца дужности директора ЈУ Основна школа „Југославија“ у Бару.

Према рјешењу министарке просвјете, науке, културе и спорта Весне Братић, Вишњић je именована на ово мјесто на период од шест мјесеци, почев од 12. јула.

Вишњић је ту информацију подијелила на свом Фејсбук профилу.

image

Фото: Приватна архива

-Фото: Приватна архива

- На основу члана 81, став 1 Општег закона о образовању и васпитању, министарка просвјете, културе, науке и спорта донијела је Рјешење о именовању вршиоца дужности директора ЈУ ОШ „Југославија“ Бар. Рада Вишњић, дипломирана учитељица ВИИ 1 ниво Националног оквира квалификације именује се за вршиоца дужности сиркеотра ЈУ ОШ „Југославија“ Бар, на период од шест мјесеци, почев од 12. јула 2021. године. Именована остварује права из радног односа у складу са законом - стоји у рјешењу министарства.

У образложењу рјешења наводи се да је „рјешењем министарке просвјете, науке, културе и спорта од 12.јула 2021. године Биљана Вукмановић, професор српске књижевности и језика, ВИ ниво Националног оквира квалификације разријешена дужности директора ЈУ ОШ „Југославија““.

- Сагласно наведеном стекли су се услови да министарка просвјете, науке, културе и спорта, у складу са овлашћењем из члана 81,став 1, Општег закона о образовању и васпитању, именује вршиоца дужности директора аведене установе, на период од шест мјесеци. Имајући у виду наведено, за вршиоца дужности ЈУ ОШ „Југославија“ Бар именујем Раду Вишњић, дипломирану учитељицу, ВИИ 1 ниво Националног оквира квалификације, на период од шест мјесеци. Имајучи у виду наведено, за ријешено је као у диспозитиву - стоји у рјешењу, које потписује министарка Братић, уз напомену да се против овог рјешења може покренути спор код надлежног суда у року од 15 дана од дана достављања рјешења.

Подсјетимо, Вишњић je суспендована у октобру прошле године, до окончања поступка који се против ње води, због позивања ученике на молебан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 01:36