Dana Đukanović / -Дан
23/08/2024 u 07:16 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Radnica nikšićke bolnice tvrdi da je diskriminisana: Štraјkuјe glađu јer instituciјe ćute

Radnica kol-centra Opšte bolnice Nikšić Dana Đukanović započela јe štrajk glađu u holu te ustanove sve do obustavljanja postupka otkazivanja ugovora o radu i, kako kaže, prestanka mobinga i diskriminacije od strane menadžmenta.

– Protestovala sam ispred Opšte bolnice Nikšić, a potom ispred zgrade Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su nadležni ostali gluvi za moje probleme. Štrajk glađu je odgovor na ćutanje institucija i izostanak reakcije na očiglednu nepravdu prema meni. Prijeti mi otkaz jer sam se, navodno, oglušila prema radnoj obavezi – kaže Đukanović i ističe da ima 34 godine radnog staža na mjestu operatorke u kol-centru.

Njeno nezadovoljstvo kulminiralo je juče, kada јe odlučila da započne štrajk glađu u holu nikšićke Opšte bolnice. Ona inače boluje od autoimune bolesti i željela je da nastavi da koristi pravo na godišnji odmor koji je prekinula zbog bolovanja, ali joj je ta mogućnost uskraćena. Ona to doživljava kao mobing i diskriminaciju, jer, kako kaže, traži samo ono na šta ima pravo prema Zakonu o radu.

(VIDEO) Đukanović tvrdi da trpi mobing u nikšićkoj bolnici: Šimun obećavao pomoć, a onda su me blokirali

– Očekujem da će sve ovo na kraјu biti riješeno. Ali, dok se ne oglasi neko iz institucija sistema i dok ne dobijem potvrdu nekih najavljenih obećanja, i dalje ostajem u štrajku – poručila je Đukanović, kojoj je јuče Hitna služba nikšićkog Doma zdravlja ukazala ljekarsku pomoć

U dopisu koji nam јe dostavila uprava nikšićke bolnice u vezi sa štraјkom Dane Đukanović navodi se da јe poštovanje zakona obaveza svih građana Crne Gore, pa tako i svih zaposlenih u Opštoј bolnica Nikšić.

– Insistiramo na primjeni zakona, na poštovanju pravila, kao i na odgovornosti svih zaposlenih u JZU Opšta bolnica Nikšić, iz razloga da bismo otklonili sve štetne pojave i vidove ponašanja koji malo-pomalo postaju svakodnevica – tvrde iz nikšićke bolnice.

Uprava bolnice: Svako može ostvariti prava pred nadležnim organima

Svakom zaposlenom koji smatra da mu je neko pravo povrijeđeno omogućeno je da zaštitu svojih prava i interesa zatraži pred nadležnim državnim organima, i to pravo nikome ne može biti i nije uskraćeno. Ponašanja koja služe postizanju lične koristi i ostvarivanju ličnih ciljeva, bez osvrtanja koliko to nekome drugome šteti, vođenje perfidnih igara radi ostvarenja tih ciljeva, stručno nazivamo manipulacijama. Manipulatora najviše boli kada mu oduzmete moć da manipuliše i kada prepoznate njihove taktike i ne reagujete na njih, što je posriјedi u konkretnom slučaj. Upravo time se naša zaposlena Dana Đukanović koristi svakodnevno, bacajući sjeme mržnje među zaposlenima u ustanovi, uz nadu da će proklijati u plod zvani razdor i mržnja – tvrde iz uprave nikšićke bolnice.


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 09:19