Челници Општине Рожаје у обиласку радова / -В.Ра.
13/08/2021 u 07:30 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радови вриједни 340 хиљада еура

Наш циљ jе да олакшамо живот грађанима, да на сеоском подручjу створимо квалитетне услове за пољопривреду и да мотивишемо младе да остану на своjим огњиштима, рекао jе Хусовић

Судећи по започетим радовима на реконструкциjи локалног пута од Рожаjа до МЗ Доња Ловница и Ћосовица, житељи ових и више других села на том потезу ће, након вишегодишњих инсистирања да ова дионица буде уређена, коначно добити квалитетниjи приступ своjим домовима. Риjеч jе о траси дугоj око 5,5 километара, коjа се налази у заиста лошем стању. Из Општине Рожаје саопштавају да ће проjекат у коjи ће бити уложено око 340.000 еура, бити реализован у двиjе фазе.

– У овоj години планирано jе уређење пута и постављање асфалтног застора, док ће пут у дужини од неких 200 метара бити само саниран, а асфалтираћемо га наредне године. Ради се о путу ширине од око пет метара – кажу из локалне управе.

Предсjедник Општине Рахман Хусовић приликом обиласка радова истакао је да су упркос смањењу капиталног диjела буџета, коjи износи свега 581.987 еура, што jе само 8,37 одсто од укупног буџета, успjели да се организуjу и уђу у оваj проjекат, коjи jе од изузетног значаjа.

– Наш циљ jе да олакшамо живот грађанима, да на сеоском подручjу створимо квалитетне услове за пољопривреду и да мотивишемо младе да остану на своjим огњиштима – рекао jе Хусовић, истичући да обилази сеоско подручjе и са становништвом договара наjприоритетниjе инвестициjе коjе ће бити реализоване у наредном периоду. Додао је и да води интензивне разговоре са надлежним државним институциjама како би били настављени радови на изградњи водовода Ћосовско врело, за чиjу је реализациjу Влада опредиjелила више од милион еура, а чиjа изградња jе започета приjе више од седам година.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 03:37