Фото: ТВЦГ (Скриншот)
05/09/2021 u 16:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Радуновић: Једино што је личило на тероризам су хеликоптери и панцири

Није требало да отјерају људе толико далеко од мјеста догађаја, они су хтјели да их неко чује. Они су били мирни, да није било гурања полиције не би било ни реакција, сматра Радуновић

Начин на који је митрополит Митрополије црногорске-православне (МЦП) Јоаникије устоличен у Цетињском манастиру је незапамћен до сада и не знам како се човјек који на то пристаје може осјећати, али свако нека носи своје бреме, казао је пјевач групе “Перпер” Никола Радуновић.

Он казао за ТВЦГ да је радостан што се протест на Цетињу завршио без тежих посљедица, истичући да људима није дозвољено да нормално искажу бунт. Апеловао је на надлежне да пусте ухапшене људе, јер то, како је рекао, нема никаквог смисла.

-Очигледно није схваћено да људи хоће мирно да протестују, наравно да су у појединим моментима реаговали, али мислим да је то био један израз бунта. Наређује се људима да иду кући. Нека се нико не плаши да ће неко од Цетињана ишта урадити. Попови СПЦ су деценија ту и никада им није била угрожена безбједност-навео је Радуновић у изјави за ТВЦГ.

Према његовим ријечима, окупљени грађани су само хтјели да их неко чује и у том смислу реаговање полиције није дило добро.

-Није требало да отјерају људе толико далеко од мјеста догађаја, они су хтјели да их неко чује. Они су били мирни, да није било гурања полиције не би било ни реакција-сматра Радуновић.

Он је позвао надлежне да не представљају дешавања на Цетињу као да су се десили терористички чинови. Једино што је личило на тероризам је, како је нагласио, панцири и долазак хеликоптерима на Цетиње митрополита Јоаникија и патријарха СПЦ Порфирија.

-Жао ми је што је тако, али ми ћемо да наставимо да живимо једни са другима. Важно је да се схвати да овдје живе Црногорци, патриоте који имају осјећања, немојмо да негирамо једни други. Морају сви да се навикну да ми постојимо. Ја нисам вјерник, али постоје моји другови који хоће да иду у Црногорску цркву. Кажу Цетињски манастир је отворен за све? Нека онда дозволе прилику да уђе свештеник ЦПЦ и има службу за своје вјернике-нагласио је Радуновић.

Нажалост, како каже, пропуштена је прилика од стране српских званичника и наше власти да се деси помирење “и да неко за њих изговори ту несрећну ријеч Црногорац”.

Сматра да је церемонија устоличења митрополита МЦП требало да се одржи на мјесту на ком би то стварно била свечаност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:07