Полагање вијенца на Белведеру / - фото: Драган Стојановић
06/07/2021 u 14:53 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раичевић и Убнор одали пошту палима за слободу на Белведеру

Генерал Никовић обратио се окупљенима и поручио да је њихова жртва симбол наше традиције у борби против највећих зала, нацизма и фашизма

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић, предсједник УБНОР-а и антифашиста Бара Ђуро Марковић и генерал Шпиро Никовић, положили су данас вијенац на спомен-обиљежје на Белведеру у Старом Бару.

Они су на тај начин одали пошту сјенама и жртви 11 барских омладинаца палим за слободу, који су на данашњи дан 1944. године стријељани од стране фашистичког окупатора.

Након минута ћутање у славу њихове херојске жртаве, генерал Никовић обратио се окупљенима и поручио да је њихова жртва симбол наше традиције у борби против највећих зала, нацизма и фашизма.

– Желимо да ово пренсемо у трајно обиљежје културног и просветног Бара, да се никада не заборави, већ да се младе генерације васпитавају на њиховом примјеру. Први часови, не само историје, него свега што човјек треба да научи треба да почињу овдје, пред њиховим сјенама. Желимо да то остане заувијек насљеђе Бара – поручио је Никовић у име бораца и антифашиста Бара.

Полагању вијенца присуствовала је и предсједница Скупштине Општине Милена Божовић као и потомци породица стријељаних, чланови Извиђачког одреда „24. новембар” и грађани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:59