/ - М. Н.
02/12/2021 u 15:55 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Реаговање НВО ,,Еуромост‘‘ након предложеног закона о помоћи бившим радницима металске и рударске индустрије

Сви бивши радници и грађани без обзира у којем региону живе, морају имати иста права

У случају да се у Скупштини Црне Горе изгласа закон који припрема Министарство економије, а кроз који ће се само бившим радницима државних предузећа из сектора рударске и металске индустрије додијелити отпремнине, НВО,,Еуромост" чије је сједиште у Бијелом Пољу, ће поднијет Уставном суду оцјену уставности на такав закон, јер ће се како кажу, са њим дискриминисати бивши радници са сјевера Црне Горе и довести грађани Црне Горе у неравноправан положај.

-Подсјећамо Министарство економије, да је сличан закон предложила и предходна Влада 2015.године, само што се тада радило о предлога закона о допуни закона о пензијском инвалидском осигурању, гдј су такође били обухватили само бивше раднике из сектора рударске и металске индустрије. Он им није прошао, јер је такође дискриминисао бивше раднике са сјевера Црне Горе.

На исти тај закон, из 1015. године, је и тада НВО,,Еуромост" заједно са представницима бивших радника предузећа са сјевера Црне Горе поднио Уставном суду иницијативу за оцјену уставности, након чега је закон исправљен и равноправно обухватио све бивше раднике, без обзира у којем региону живе.

-Очигледно и данас након шест година, опет се покушавају дискриминисати бивши радници и грађани са сјевера Црне Горе, што сигурно нећемо дозволити-кажу у ,,Еуромосту''.

Они додају да ће се данас састати са бившим радницима на њихов захтјев и дати им пуну подршку да равноправно са осталим грађанима остваре своја права.

-Зато смо се данас писмено обратили и Министарству економије и Влади Црне Горе и од истих затражили, да кроз закон обухвате све бивше раднике који имају иста права, без у који су сектор некада радили и без обзира у којем региону живе-закључују у Еуромосту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:23