/ - фото: М.Н.
28/12/2021 u 17:11 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ротари клуб Бијело Поље Подијелило 500 новогодишњих пакатића

За дјецу са рурарлног подручја из пет градова-Помоћ отишла и у руке дјеце са посебним потребама.

Као што су радили предходних година, Ротари клуб Бијело Поље подијелио је ових дана 500 новогодишњих пакетића ученицима првих разреда основних школа , као и дјеци са посебним потребама у Бијелом Пољу,Мојковцу,Колашину, Плаву и Гусињу.

Како је казао предсједник клуба Дамир Станић Ротари клуб Бијело Поље више од деценију и по обезбјеђује поклон „ „Shoebox“ “пакетиће  из Дистрикта Д1110 (Јужна Енглеска-Саухтемптон).

-Потрудили смо се да новогодишње пакетиће обезбиједимо и подијелимо дјеци у руралним подручјима,којих је,нажалост, из године у годину све мање, као и њиховим вршњацима у градским школама. Као свих претходних година пакетићи су нешто другачији од оних које виђамо у маркетима. У њима се умјесто слаткиша налазе разна школска помагала, играчке, средстава за хигијену и други корисни предмети које су њихови вршњаци сакупљали,паковали и послали са  исписаним  честиткама. На овај начин подијелили смо заједничку радост, током свечане предаје пакетића са бројним малишанима и једнако се осјећали срећно -истако је Станић.

Према његовим ријечима клуб на чијем је челу годинама уназад реализује бројне хуманитарне акције у циљу побољшања живота у локалним заједницама.

-Упркос корони и у години коју испраћамо обавили смо припремне радове на реализацији пројекта“Underground party“који има за циљ бољу афирмацију Новаковићеве пећине у Вранешкој долини, те уређење приступних стаза и простора за одмор те постављање инфо-табли од скретања са регионалног пута до саме пећине.Добро је да да смо одржали традицију, која је претходне године била доведена у питање, због пандемије коранавируса,која се односи на подјелу новогодишњих пакетића-закључио је Станић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 03:05