Дацић / Фото: РТВ Рожаје
26/02/2022 u 07:26 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рожајски комуналци тужили директора због губитка судских спорова

Назим Дацић је свjесно радио на нашу штету, као и на штету фирме изазиваjући непотребне трошкове, тврде они

Радници Комуналног предузећа, њих 11, изгубило је спорове пред Основним судом у Рожаjама по тужбама коjе су против фирме у коjоj су запослени подниjели приjе више од двиjе године.

Они су од суда затражили да пресуди по њиховим захтjевима да им се повећа обрачунска вриjедност коефициjената у период од 10 година, чиме су, како кажу, требали да добиjу у просjеку по око 500 еура.

Радници, коjи претежно раде на одржавању градске чистоће, кажу да су поступили по угледу на колеге из Пљеваља и Биjелог Поља коjи су, за разлику од њих, добили овакве судске спорове.

Обуставиће вршење услуга и почети штраjк глађу

Радници подносиуоци тужбе криве директора и због тога што ће морати да плате судске трошкове у укупном износу, како тврде, од око 7.000 еура.

-Доведени смо до банкрота jер многи од нас су кредитно задужени и уколико нам буду ти трошкови одбиjени од зарада наше породице неће моћи да преживе. Они коjи имаjу краве, мораће да их продаjу како би намирили ове трошкове. Да jе Дацић ангажовао нашу правну службу ових трошкова не би било, а предузеће би уштедjело 2.800 еура колико jе Дацић платио адвокатске услуге. Уколико нам неко не помогне да се риjешимо ових трошкова бићемо принуђени да обуставимо вршење услуга од jавног интереса и почећемо штраjк глађу – поручили су комуналци.

Због тога што су изгубили судске спорове радници - подносиоци тужбе оптужили су Назима Дацића, директора Комуналног предузећа, тврдећи да jе "намjештао спорове против њих".

-Иако у нашем предузећу има седам правника, Дацић jе у судском спору ангажовао адвокатску канцелариjу и тиме оштетио предузеће за око 10.000 еура. Због тога позивамо тужилаштво да се активно укључи и испита пословање нашег директора јер је на оваj начин Дацић свjесно радио на нашу штету, као и на штету фирме изазиваjући непотребне трошкове – наводи група радника Комуналног предузећа коjи, како кажу, из страха од одмазде, нису жељели да им се имена помињу у новинама али су своjе потписе доставили потписнику ових редова.

Они апелуjу на представнике Општине и локалног парламента да им помогну јер ће сада морати да плате судске трошкове чиме ће, како истичу, бити доведени у дужничко ропство.

Са друге стране Дацић истиче да jе предузеће тужело укупно 14 запослених од коjих су троjе повукли тужбе.

-Чињеница jе да смо ангажовали адвоката jер се радило о тужбама без икаквог правног основа, а правници запослени у нашем предузећу су конфликту интереса по основу родбинских и колегиjалних веза. Радници су тужили Комунално предузеће, а да нису тражили савjет од правне службе. Трошкови поступка за 11 тужби износе укупно 5.600 еура што ће у овом случаjу, преко извршитеља, бити наплаћено од ових радника. Све сам радио по закону и у интересу предузећа, jер ми имамо 80 запослених па уколико би сви тужили Комунално предузеће било би на губитку за око 200.000 еура – каже Дацић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:45