Protest roditelja u Budvi / - FOTO: RTV BUDVA
07/05/2024 u 14:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sa protesta roditelja u Budvi poručeno da vrtić pripada isključivo djeci

Iako je Opština Budva poništila rješenje o zauzimanju javne površine vrtića JPU "Ljubica V. Jovanović - Maša", mirni protest roditelja ipak je održan.

Blokadom dijela puta ispred vrtića roditelji i građani izrazili su nezadovoljstvo rješenjem kojim se zauzima dio katastarske parcele koja pripada dvorištu vrtića.

Na mirnom protestu kojim su roditelji djece iz JPU "Ljubica Jovanović Maše", izrazili nezadovoljstvo zbog oduzimanja dijela parcele dvorišta od strane investitora i zbog izgradnje tursitičkog objekta, okupilo se na desetine nezadovoljnih roditelja i građana, čija je misija da sauvaju vrtić.

Okupljenima se u ime roditelja obratila organizatorka protesta Jugoslava Marković koja je istakla da proest nije i ne smije biti politizovan te da su ovdje važni samo interesi djece.

- Poruka svim političarima je "Moš li mi se mać", tako da se svi sklone, ova djeca ne znaju ni za jednu političku partiju, njih to ne zanima, njihove partije su Tom i Džeri, Štrumfovi, Patrolne šape...To su njihove partije i ovo je njihovo dvorište, a investitorima i svima ostalima koji su nadležni za ovo dvorište, bila to država ili opština poručujem da je ovo što vidimo na terenu sramota svih koji su upleteni. Ne želim da se iko ovdje politički promoviše, hvala svima koji su došli kao roditelji i vi ste svi za mene jednaki, a vaša politička naklonost je vaša privatna stvar - poručila je Marković.

Marković ističe da će roditelji zahtijevati da se sve vrati u prvobitno stanje, jer su radovi trenutno obustavljeni zbog žalbe koju je vrtić podnio, prenosi RTV Budva.

Direktor vrtiča Žarko Ristić istakao je da su on i nekoliko kolega iz ove JPU došli jutros kako bi podržali Savjet roditelja.

- Izražavamo neslaganje sa ovim što se dešava u dvorištu, mi kao ustanova djelujemo institucionalno i na osnovu naše žalbe radovi su zaustavljeni i uklonjena je ograda, podržavamo roditelje mi radimo na jedan način, a oni na drugi i oba su legitmna i legalna i bićemo tu da se podržimo - kazao je Ristić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 21:24