Раскрсница Челуга у Бару / - FOTO: D.S.
26/09/2021 u 12:16 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Саобраћајни хаос на раскрсници према болници у Бару

Реконструкција раскрснице на магистралном путу Бар-Улцињ, у насељу Челуга, представља један од приоритетних пројеката на подручју МЗ, подсјећају из ове МЗ Бар 2

Раскрсница на скретању са магистрале Бар-Улцињ према болници представља годинама велики проблем за све учеснике у саобраћају. Огромне гужве и ове године у току туристичке сезоне успоравале су саобраћај и поприлично уносиле нервозу код возача, који су дуго чекали да пређу пут од кружног тока на Бискупади до скретања према болници, или продуже путовање према Улцињу.

Из Одбора Мјесне зајднице Бар 2 потврђују да је већ годинама ова раскрсница велики проблем мјештана, али и других учесника у саобраћају, јер представља прикључак на магистралу према болници. Тај проблем се из године у годину понавља у програмима Мјесне заједнице.

- Реконструкција раскрснице на магистралном путу Бар-Улцињ, у насељу Челуга, представља један од приоритетних пројеката на подручју МЗ, с обзиром на фреквенцију саобраћаја у тој зони, нарочито у периоду туристичке сезоне - подсјећају из ове МЗ.

Мјештани, пак, кажу да ово није раскрсница већ „отворени фронт саобраћаја у хаосу”.

- Надлежне службе у Општини нису требале да дозволе да се на Јадранску магистралу улази и излази са стотину мјеста и са једне и са друге стране, и то како ко хоће. Такође, дискутабилно је и отварање баш толиког броја разних складишта и других објеката, јер то највише и ствара гужве и честа зачепљења. Тешко да се нешто ускоро може промјенити, већ ћемо и наредну сезону дочекати са истом ситуацијом, ако се не направи нека секундарна саобраћајница - кажу наши саговорници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:00