Mjesto gdje je istovaren otpad / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
10/08/2024 u 14:34 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Savjet MZ Kličevo daje punu podršku stanovnicima naselja Straševina

Mještani MZ Кličevo i MZ Straševina Nikšić, u prethodnom periodu suočavaju se, kako tvrde sa novim ekološkim problemima koji se pojavio na teritoriji ove dvije MZ, dovoženjem i odlaganjem otpadnog materijala za koji se vjeruje da je grit. Predsjednik Mjesne zajednice Kličevo Branislav Eraković upozorava sa ozbiljnošću problema sa kojim se suočavaju mještani dviju mjesnih zajednica, a ujedno i svi građani Nikšića.

- Važno je napomenuti da je otpadni materijal grit kontaminiranog i po zdravlje opasnog sadržaja, imajući u vidu da je isti u određenom vremenskom periodu, desetinama kamiona dovožen iz mjesta Bijela kod Herceg Novog. Ovaj otpad odlagan je dijelom na javnim a dijelom na privatnim svojinama mještana. Mi smo upoznali Upravu za inspekcijske poslove - Оdsjek za ekološku inspekciju, koja je postupajući po ranije dobijenoj informaciji i podnešenoj inicijativi za vršenje inspekcijskog nadzora, a sve u sudjelovanju sa policijskim službenicima Uprave policije. Prije deset dana sproveden je inspekcijski nadzor, uzet je uzorak odloženog materijala radi sprovođenja daljih istraživanja i vještačenja. Čekamo odgovor - rekao je Eraković.

Član Savjeta MZ Kličevo Marinko Koprivica apeluje na nadležne državne institucije, da u najskorijem vremenu, nalože i sprovedu postupak uklanjanja ovog odloženog materijala i njegovo lagerovanje na za to predviđeno mjesto.

- Bićemo strpljivi čekajući odgovor nadležnih inspekcija. Savjet MZ Klićevo u potpunosti podržava stanovnike MZ Strašivana, jer je ovo naš zajednički problem. Ako je u pitanju toksični otpad onda je to problem za čitavu državu i treba ustaniviti ko je to uradio  i je li imao neku logistiku - rekao je Koprivica i dodao da ekološki inspektor Dejan Filipović, iz Uprave za inspekcijske poslove u svom zapisniku navodi mogućnost da je riječ o opasnom otpadu.

Nikšićka URA: Nadležni organi da reaguju u vezi odlaganja desetina tona otpada iz brodogradilišta Bijela u Kličevu i Straševini

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 16:18