/ фото: Дан
11/06/2021 u 16:49 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Сектор градско зеленило најавио третирање палми

За понедјељак, 14. јун планирано је да се третирају палме у улицама Бранка Чаловића и 13. јула, на путничком терминалу, на шеталишту Марина и на шеталишту Краља Николе до моста Жељезнице

Сектор Градско зеленило барског Комуналног предузећа ће, ако временски услови дозволе, у понедјељак, уторак и сриједу обавити друго, превентивно наливање палми на јавним површинама, у циљу сузбијања штетног организма Рхyнцопхорус ферругинеус (Оливер).

За понедјељак, 14. јун планирано је да се третирају палме у улицама Бранка Чаловића и 13. јула, на путничком терминалу, на шеталишту Марина и на шеталишту Краља Николе до моста Жељезнице.

Такође, у уторак 15. јуна третираће се палме у улицама Маршала Тита, Владимира Роловића, Јована Томашевића, Јована Стојановића. Маша Ђуровића, Мила Бошковића, Риста Лекића,  на Булевару ЈНА, Булевару Револуције,  око Гимназије и ОШ “Блажо Јоков Орландић”, око великог атомског склоништа, на Булевару династије Петровић, у парку Дворца Краља Николе, око Дома Културе, Фонда ПИО, Комуналних дјелатности и од Средње стручне школе до маркета “Франца”.

За сриједу, 16. јун планирано је да се третирају палме испред Општине, Суда  у улицама Пожаревачка, Борска, Македонска, Династије Балшић, Династије Црнојевић, у Старом Бару, код капеле, на Бискупади, жељезничкој и аутобуској станици, код капије некадашњег Румијатранс, у Шушању ( од моста Жељезнице до плаже Казабланка), на јавним зеленим површинма у Сутомору и палме у Вирпазару.

Третирање ће се обавити препаратом Сатурн 250ЕЦ, активне материје хлорпирифос 250г/л. У концентрацији  25мл/10лит воде. Радна каренца препарате је 1 дан. Средство за заштиту биља је опасно за пчеле-истичу а апелују и на грађане да тих дана не прилазе и не додирују палме на поменутим локацијама.

ТАГОВИ
БАРПАЛМЕ

Izdvojeno

02. avgust 2021 20:02