/ фото: Дан
11/06/2021 u 16:49 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сектор градско зеленило најавио третирање палми

За понедјељак, 14. јун планирано је да се третирају палме у улицама Бранка Чаловића и 13. јула, на путничком терминалу, на шеталишту Марина и на шеталишту Краља Николе до моста Жељезнице

Сектор Градско зеленило барског Комуналног предузећа ће, ако временски услови дозволе, у понедјељак, уторак и сриједу обавити друго, превентивно наливање палми на јавним површинама, у циљу сузбијања штетног организма Рхyнцопхорус ферругинеус (Оливер).

За понедјељак, 14. јун планирано је да се третирају палме у улицама Бранка Чаловића и 13. јула, на путничком терминалу, на шеталишту Марина и на шеталишту Краља Николе до моста Жељезнице.

Такође, у уторак 15. јуна третираће се палме у улицама Маршала Тита, Владимира Роловића, Јована Томашевића, Јована Стојановића. Маша Ђуровића, Мила Бошковића, Риста Лекића,  на Булевару ЈНА, Булевару Револуције,  око Гимназије и ОШ “Блажо Јоков Орландић”, око великог атомског склоништа, на Булевару династије Петровић, у парку Дворца Краља Николе, око Дома Културе, Фонда ПИО, Комуналних дјелатности и од Средње стручне школе до маркета “Франца”.

За сриједу, 16. јун планирано је да се третирају палме испред Општине, Суда  у улицама Пожаревачка, Борска, Македонска, Династије Балшић, Династије Црнојевић, у Старом Бару, код капеле, на Бискупади, жељезничкој и аутобуској станици, код капије некадашњег Румијатранс, у Шушању ( од моста Жељезнице до плаже Казабланка), на јавним зеленим површинма у Сутомору и палме у Вирпазару.

Третирање ће се обавити препаратом Сатурн 250ЕЦ, активне материје хлорпирифос 250г/л. У концентрацији  25мл/10лит воде. Радна каренца препарате је 1 дан. Средство за заштиту биља је опасно за пчеле-истичу а апелују и на грађане да тих дана не прилазе и не додирују палме на поменутим локацијама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
БАРПАЛМЕ
17. april 2024 10:12