/ Игор Голубовић - фото: РТЦГ
18/08/2021 u 09:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ситуација с пожарима стабилна, али веома ризична

Предсједник Општине Пљевља Игор Голубови рекао да је ријеч о пожарима који су на веома неприступачном терену, те да их ватрогасци веома тешко могу контролисати

Предсједник Општине Пљевља Игор Голубовић рекао је да пожари на подручју те општине нијесу локализовани, али су под контролом. Ситуација је, казао је, стабилна, али и веома ризична јер разбуктавање и ширење пожара зависи од временских прилика.

У Јутарњем програму ТВЦГ, како преноси портал РТЦГ-а, је рекао да је ријеч о пожарима који су на веома неприступачном терену, те да их ватрогасци веома тешко могу контролисати.

- Дакле, велики пожари још увијек нијесу локализовани. Пожари су у јужном и југозападном дијелу општине Пљевља, у ширем простору кањона Таре. Пожари су подијељени у двије групе - низводно од моста на Тари према БиХ и у дијелу Крупица и Борове- рекао је Гулобовић.

Надали су се, каше, да ће киша допринијети гашењу пожара, међутим баш у том дијелу пљеваљске општине није било интензивних падавина које би могле помоћи ватрогасцима.

- Општина Пљевља је десет одсто Црне Горе, то је 1.300 квадратних километара. 66 одсто наше општине је покривено шумом, и то подручје брани 31 припадник Службе заштите општине Пљевља, али ми нијесмо опремљени тако да на толикој површини чувамо шуме како би требало- појаснио је Голубовић.

У посљедњих 15 дана су, каже, имали више интервенција него у мају и јуну заједно: "Све то ради максимално 16 људи на терену, јер неке екипе морају остати у граду. Апелујемо на Директорат за ванредне ситуације да на вријеме планирамо људство и техничка средства".

Пожари се, каже он, најчешће јављају тамо гдје је и највећа концентрација људи.

- Шума се тешко сама може запалити- увјерен је Голубовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:18