Бјелопољци у Колашину / -Приватна архива
09/02/2022 u 06:38 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ски-клуб „Јединство” зимус обучио 80 малишана: На Језеринама им је лијепо, али једва чекају „Цмиљачу‘‘

Наша школа је отворена апсолутно за све, па је било и оних најмлађих од пет година, али и старијих који су жељели да се опробају у овом спорту, рекао је Суад Гушмировић

Ски- клуб "Јединство" већ годинама организује школу скијања, која окупља велики број дјеце и младих који желе да науче технике скијања, казао је инструктор Суад Гушмировић.

И ове године се пријавило 80 малишана и сви су успјешно савладали технике скијања.

-Ове године је школа почела с радом средином јануара, имали смо око 80 полазника, од чега око 60 почетника. Наша школа је отворена апсолутно за све, па је било и оних најмлађих од пет година, али и старијих који су жељели да се опробају у овом спорту-рекао је Гушмировић.

Он је истакао да из године у годину расте број заинтересованих, тако да скијање све више добија на популарности и код нас.

-Углавном радимо по групама, пет дана је сасвим довољно да се савладају основне вјештине. Наравно, код неких то иде мало спорије, али углавном сви науче и то је оно што нас мотивише да наставимо да радимо-нагласио је Гушмировић, напомињући да, поред њега, с полазницима раде и Томислав Крушкић, Дино Мекић и Хана Гушмировић, који су такође лиценцирани инструктори.

Гушмировић је истакао да уз помоћ Општине, Центра за спорт и рекреацију, али и уз подршку пријатеља клуба успијевају да организују школу скијања.

-Опрема је доста скупа, као и терени, ски- пас, а нама је потребан новац и за превоз. Међутим, трудимо се да та цијена буде приступачна за све, а у том финансијском дијелу нам помаже локална самоуправа, ресорни Секретаријат, као и пријатељи клуба "Стара чаршија" из Бара и "Б2Б" фирма из Бијелог Поља, навео је Гушмировић, додајући да часове скијања организују у Колашину.

Иако је због почетка наставе у школама завршена и школа скијања, планирају да организују викенд излете.

-Већ смо у преговорима са бјелопољским школама, а у зависности од интересовања испланираћемо и колико ћемо излета организовати. Надам се да ће се отварањем Ски- центра "Цмиљача" још више омасовити овај спорт и да ће скијање додатно добити на популарности код нас - казао је Гушмировић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 11:52