Са јучерашње сједнице Со Пљевља / -Б.Је.
19/06/2021 u 06:56 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СО Пљевља усвојила завршни рачун буџета за 2020, Општина ће дугове враћати 30 година

На такве тврдње реаговао је предсједник локалног парламента Драгиша Сокић (ДПС) саопштивши да је кредитна задужења одобрио локални парламент у коме је сједјела већина из редова садашње опозиције на локалном нивоу

Након вишечасовне расправе одборници пљеваљског парламента усвојили су јуче Завршни рачун буџета Општине за прошлу годину. Усвајању овог документа претходила је жустра расправа о висини прихода у прошлој години, као и о начину трошења средстава. Док су се представници локалне власти, коју чине кадрови ДПС-а, СД и Бошњачке странке, хвалили добром приходном страном и жалили да им је пандемија корона вируса онемогућила реализацију многих пројеката, из опозиционих редова су стизале примједбе и критика. Предсједник Општине Игор Голубовић казао је да је лично задовољан са оствареним планом буџета, подсјетивши на низ реализованих пројеката на градској инфраструктури.

- Могло је и боље али нас је у много чему омела пандемија корона вируса - казао је Голубовић.

Главна примједба одборника Демократске народне партије Владислава Бојовића била је што новчана средства нијесу искоришћења у реализацију планираних пројеката.

-Ту се управо види неспособност локалне власти, казао је Бојовић и подвукао да је новца било али да актуелна власт није умјела да га искористи.

Одборник Нове српске демократије Бојан Струњаш потенцирао је на висини општинског дуга. Казавши да је ДПС администрација на чијем се челу налазио Филип Вуковић, задужила општинску управу и да ће Пљевљаци наредних тридесет година враћати дугове. На такве тврдње реаговао је предсједник локалног парламента Драгиша Сокић (ДПС) саопштивши да је кредитна задужења у поменутом периоду одобрио локални парламент у коме је сједјела већина из редова садашње опозиције на локалном нивоу.

Емир Биџан промјенио страну?

Независни одборник Емир Биџан, који је на локалним изборима 2018. године био на листи Демократске Црне Горе, јуче је први пут сјео у одборничку клупу и гласао је заједно са ДПС већином. Биџан је на изборној листи био на редном броју 8 и по одласку на функцију државног секретара у Министарство просвјете Мирослава Анђелића, стекао је право да буде одборник. Он је ипак напустио пљеваљске Демократе и јуче је гласао на исти начин као одборници ДПС-а, Бошњачке странке и Социјалдемократа. Он ће наводно у локалном парламенту дјеловати као независни одборник иако се још прошле године у политичким круговима тврдило да је пришао владајућој гарнитури у Пљевљима.

 

Одборник СНП-а Милован Гогић казао је да је у општинској каси 2006. године, када је ДПС преузео први пут локалну управу, било пола милиона еура.

-У периоду од 2006. до 2011. године дошло је до задужења од двадесет милиона еура - казао је Гогић и поручио да је за такво задужење крива ДПС власт.

Одборник Демократа Милојица Тешовић замјерио је што Општина није у довољној мјери помогла локална предузећа и да су она у изузетно лошем стању.

На крају за Завршни рачун гласало је 18 одборника ДПС-а, СД и Бошњачке странке и независни одборник Емир Биџан. У наставку одборници су усвојили извјештај о раду локалног парламента, а расправљали су и о стратегији за развој пљеваљске општине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:08