У Херцег Новом надају се доброј туристичкој сезони
13/03/2022 u 06:39 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станојловић: Припреме за туристичку сезону теку по плану, ваља се прилагодити геополитичкој ситуацији

Озбиљна истраживања су у току и планирана како би имали што већи број како авионских долазака тако и посредством туроператора и агенција из земаља средње и западне Европе, али зашто не и источне, каже Станојловић, директор ЛТО Херцег Нови

Према подацима локалне Туристичке организације у Херцег Новом борави 1.811 гостију, 268 домаћих и 1.543 инострана госта. Смјештај у домаћинствима изабрало је 917, док се за хотелски смјештај одлучило 894 гостију. У ауто камповима засад нема регистрованих туриста. Новоизабрани директор Туристичке организације Херцег Нови Ђорђе Станојловић у разговору за "Дан" оцијенио је да је пред њим, али и цјелокупном стручном службом, огромна одговорност и посао да туристичку сезону изнесу на што бољи начин, а град дочека туристе што спремније.

image

Ђорђе Станојловић

К.М.

- Припреме за сезону у увелико у току. Затекао сам одређено стање и успјешно је завршен 53.Празник мимозе. Наставићемо у том духу. Чекају нас бројне манифестације, сајмови и припрема за предстојећу сезону од брендинга, испитивања емитивних тржишта, до дневне политике, пандемије и општег стања у Европи и свијету - каже Станојловић и додаје да ЛТО већ посједује усвојен финансијски план и програм рада за ову годину.

- Једна од мојих обавеза и стручне службе је да се тога придржавамо. Имамо зацртане циљеве, а то је добра туристичка сезона, велики број гостију, јак одзив на све задатке. ЛТО већ има усвојен програм представљања на сајмовима у Београду, Бања Луци, Лукавцу, као и Прагу који почиње за 10 дана. На нама је да то добро припремимо у циљу што боље презентације Херцег Новог, што је и наш главни задатак - наводи Станојловић.

Диверзификација туристичког производа

Представници владине канцеларије за ЕУ интеграције Миодраг Рачета и Милош Марковић, посјетили су Туристичку организацију Херцег Нови због мониторинга на пројекту "Wonder" који се спроводи као један од програма Европске територијалне сарадње у којима учествује Црна Гора. Оцијењено је да је упркос изазовима које је изазвала пандемија корона вируса, направљен значајан корак ка диверзификацији туристичког производа кроз препознавање града као дестинације погодне за боравак дјеце и породица. Представљени су програми и позиви најављени кроз нови циклус Европске територијалне сарадње 2022-2027.

Подсјећамо, ТО Херцег Нови успјешно је имплементирала два ЕУ пројекта "Cycling rural", који је службено завршен, и "Wonder" који ће трајати до 31. јануара 2023. године.

Станојловић каже да је направљена анализа, а ситуација се прати на дневном нивоу. Истиче да стручна служба увелико ради истраживања емитивних тржишта, неких нових дестинација којима би Херцег Нови био један од главних избора за љетњу сезону.

- Што се тиче геополитичке ситуације у свијету ми не можемо много да утичемо, једино да гледамо да се на што бољи начин прилагодимо. Озбиљна истраживања су у току и планирана како би имали што већи број како авионских долазака тако и посредством туроператора и агенција из земаља средње и западне Европе, али зашто не и источне, јер је то једно од најјачих емитивних тржишта и досад било што се тиче Црне Горе и Херцег Новог. Циљ је побољшање општег амбијента, промовисање свих туристичких и угоститељских садржаја зарад што више туриста из свих дјелова Европе и свијета - подвлачи Станојловић.

Он наглашава да је врло важна и добра сарадња са свим јавним предузећима у граду, као и са туристичком привредом и свим гранама угоститељства како би љетња сезона протекла добро и како би финасијски ефекти били што бољи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:03