Спорни канал и пут према селу Бојишта / -мИЛОВАН нОВОВИЋ
16/10/2021 u 06:23 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Становници Бојишта апелују: Канал уз пругу препрека за прилаз магистрали

На Жељезничкој станици у насељу Недакусе нико није желио да коментарише проблем мјештана Бојишта, упућујући нас на тражење одговора у централи у Подгорици гдје се на нама доступне бројеве телефона нико није јављао

Дио мјештана бјелопољског села Бојишта, које припада Мјесној заједници Равна Ријека, од прије неколико дана суочен је са проблемом приласка кућама. Становници Бојишта кажу да су радници Жељезнице Црне Горе, односно извођачи радова на реконструкцији жељезничког моста изнад Божовића поља а испод куће Јокића, ископали канал дубине два метра и тако га оставили. Сељани наводе да је канал немогуће прескочити, па су у немогућности доћи до магистрале одакле би даље користили аутобуски и такси превоз. Наглашавају да су огорчени јер очигледно нико није размишљао о последицама које доноси овај (не)рад, а немају ни одговор зашто је канал ископан и зашто је тако остављен.

-Просто смо у чуду да неко остави толики канал не мислећи како ће људи прићи својим кућама.Уколико дође до повреда искључивог кривца видимо у Жељезници Црне Горе.Зато их позивамо да хитно реагују. Да се не дозволи нека нежељена последица, а ми да не живимо у страху како доћи до магистрале-кажу мјештани Бојишта и додају да је канал у жељезничком појасу, а када падне мрак настају праве опасности за оне који су приморани да се крећу овим подручјем.

-Ноћу ко не зна за овај проблем може једноставно да настрада. Нико не очекује да наиђе на овакве препреке и изненађења. Очекујемо да ће неко од надлежних реаговати, обићи терен и казнити неодговорне починиоце који су оставили незаштићен канал дубине два метра. Рјешење проблема видимо у томе што би се канал поплочао бетонским плочама или пружним праговима и тако избјегле нежељене последице које су у овом стању неминовне- истичу сељани.

Добринка Јокић, чија се кућа налази изнад пруге, каже да је изненађена немаром Жељезнице и надлежних инспецијских органа који су дозволили да неко прекопа путни појас и остави отворен бедем од канала.

-Ово је страшно. Направили су нам проблем и тако нас одсјекли од цивилизације. Не можемо доћи до магистрале, да тражимо помоћ љекара, одемо у продавницу за намирнице, или у апотеку по лијек - истиче Јокић.

Ракочевић: Неко да се побрине и спаси нас ове муке

Осамдесетогодишња Јела Ракочевић често из града гдје живи долази у село да обиђе имање и башту и каже да се нашла у чуду јер није могла прескочити канал дубине преко два метра и доћи до куће.

- Када долазим користим аутобуски и такси превоз и пјешке са Божовића пКаналом оља настављам према селу, а сада смо овим каналом просто одсјечени. Зато апелујем на надлежне да се неко под хитно побрине да нас спаси ове велике муке иначе ће за све нежељене последице кривац бити Жељезница Црне Горе - поручује Ракочевић.

На Жељезничкој станици у насељу Недакусе нико није желио да коментарише проблем мјештана Бојишта упућујући нас на тражење одговора у централи у Подгорици, гдје се на нама доступне бројеве телефона нико није јављао. Мјештани кажу да се надају да ће након текста у "Дану" неко од одговорних реаговати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:17