parkirana vozila - stari bar / - PARKIRANA VOZILA - STARI BAR
29/08/2024 u 11:07 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Stari Bar: Zoran Ćalović tvrdi da Komunalna policija selektivno kažnjava

Mještanin Starog Bara Zoran Ćalović tvrdi da mu Komunalna policija naplaćuje kazne za nepropisno parkiranje ispred kuće gdje živi, na prostoru gdje nema parkinga, te da to rade selektivno i primoravaju ga da se seli.

- Činjenica je da parkinga nema i da ja moram parkirati negdje gdje ne bih smio, a čak i ako sam parkiran na nekom mjestu gdje nikome ne smetam, opet dobijem kaznu. Njihova selektivnost me tjera ili da prodajem auto ili da se selim, jer nemam mogućnosti da plaćam bar po jednu kaznu svakog dana - kaže Ćalović, i dodaje da je bio kod načelnika Komunalne policije.

- Načelnik nije uvažio činjenicu da ja tu živim, već je na moje pitanje gdje da parkiram vozilo odgovorio da on to ne zna.

Ćalović kaže da se na ovaj način samo vrši maltretiranje njegove porodice.

- Njihov selektivan rad, koji mi prepoznajemo čim dođu, dovodi mene i ženu, koji smo u godinama, a i sina, u situaciju da smo pod stalnim pritiskom i tenzijom, da strecamo kad će se pojaviti i neosnovano nam naplatiti kaznu.

Kako kaže, dešava se da, nakon njihove akcije na tom prostoru, čim odu automobili se odmah nakupe, te je znao i da ih pozove zbog toga.

- Uradio sam to i prije neko veče, jer kad su završili kontrolu automobili su se odmah stvorili na tom prostoru. Na moju prijavu dobio sam odgovor da su oni već bili, da su završili za danas, te da mogu doći tek sjutra. Upravo na taj način, i zbog nesavjesnosti drugih vozača, koji nemaju prebivalište već su tu često kao turisti, oni vrše diskriminaciju. Đođu tek sjutradan, kad već svi odu, i kad ostanemo samo mi koji tu živimo ili radimo. Zato ja tvrdim da rade selektivno, ili da budem još jasniji - za mene je to ciljano kažnjavanje. A ove riječi potkrepljujem i činjenicom da svaki put, gdje god se ja nalazio, prva kazna bude za moj automobil, valjda da mi ne bi dali vremena da pobjegnem - kaže on i ističe:

- Nakon kritike da rade selektivno i sugestije da se na mjestu koje se nalazi 50 metara dalje takođe parkiraju vozila na mjestu gdje to nije dozvoljeno, odgovor koji sam dobio jeste da su oni svoj posao obavili i da nemaju više vremena. Eto toliko o (ne)radu barske Komunalne policije.


ĆALOVIĆI OMETALI SLUŽBENA LICA

Iz Komunalne policije nismo dobili konkretan odgovor na ove tvrdnje Ćalovića.

Ipak, nezvanično saznajemo da su Ćalovići prijavljeni barskom Centru bezbjednosti zbog ometanja službenika u vršenju službenih radnji, te da će protiv njega biti podnešena i krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. septembar 2024 05:02