Сусрет градоначелника Котора и главног преговарача Зорке Кордић / - Општина Котор
12/06/2021 u 10:49 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сусрет Јокић-Кордић: Котор ће и даље радити на повлачењу бесповратних средстава из ЕУ фондова

Градоначелник Котора је оцијенио да само приступање ЕУ не смијемо поставити као главни циљ овог процеса, већ да циљ треба да буде прихватање правила и процедура које ЕУ има и постављање наше државе на боље основе

Општина Котор континуирано улаже напоре да искористи расположива средства Европске уније (ЕУ) која стоје на располагању Црној Гори као земљи кандидату у процесу европских интеграција и на том пољу имали смо запажене резултате, саопштио је предсједник ове општине Владимир Јокић током јучерашњег сусрета са главним преговарачем Зорком Кордић. Јокић је оцјенио да само приступање ЕУ не смијемо поставити као главни циљ овог процеса, већ да циљ треба да буде прихватање правила и процедура које ЕУ има и постављање наше државе на боље основе.

- Потпуно смо посвећени да постанемо прва наредна чланица Европске уније - поручио је Јокић.

Подсјетио је да је Општина Котор до сада била носилац значајних активности кроз пројекте европске транснационалне сарадње усмјерене на одрживу мобилност приобалних градова, енергетску ефикасност, подршку развоју предузетништва и јачању институционалне инфраструктуре.

- Настојаћемо, додаје, и у наредном периоду да радимо на повлачењу бесповратних средстава из ЕУ фондова како би грађани Котора у што већој мјери осјетили бенефите од процеса приступања Црне Горе Европској унији - рекао је градоначелник и додао да је важно у наредном периоду унаприједити сарадњу и искористити још више доступних средства ЕУ.

Јокић је изразио апсолутну посвећеност процесу европских интеграција и спремност да Општина Котор проактивно учествује у свему и да усваја знања и на тај начин унапређује рад локалне самоуправе, а самим тим и квалитет живота грађана Котора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:55