Локација на којој ће бити будућа пасарела / -РХН
07/08/2021 u 08:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Тендер за пасарелу у Бијелој наредне седмице

Представници Управе јавних радова почели су обилазак приморских градова, а расписивање тендера за изградњу пасареле у Бијелој биће први у низу планираних пројеката који ће бити финансирани из државног буџета

Тендер за изградњу пасареле у Бијелој биће расписан наредне седмице, саопштио је вршилац дужности директора Управе јавних радова Боро Лучић који је са сарадницима, представницима Општине и мјесне заједнице обишао локацију на Панорами. Представници Управе јавних радова почели су обилазак приморских градова, а расписивање тендера за изградњу пасареле у Бијелој биће први у низу планираних пројеката који ће бити финансирани из државног буџета.

– Херцег Нови је дуго година био запостављен, али није једини. Покушаћемо да убрзамо темпо. Велике су гужве и сада је на овој дионици огромна фреквенција и пјешака и возила. Сезона је отворила проблеме које смо имали претходних година, а које није било могуће ријешити само на локалном нивоу. Дошло је вријеме и да се држава окрене ка Херцег Новом и пасарсела у Бијелој биће први пројекат који ће отворити наредне – казао је Лучић, а пренио Радио Херцег Нови.

Изградња пасареле, према ријечима Лучића, коштаће око 160.000 еурa.

– Та цијена обухватиће радове и опрему и биће прва пасарела која ће имати лифт за особе које не могу да користе степенице. На крају пасареле ће бити изграђена рампа. Почетак радова очекујемо крајем септембра. Тендерска процедура траје око мјесец. Потребно је да ова сезона што дуже траје, а ми ћемо се прилагодити њој и рачунам крајем септембра да ће већ бити могуће да се уђе у радове– навео је Лучић и додао да је Управа јавних радова око милион и по еура предвидјела за ХН, а већ је потписан и уговор са Општином за изградњу локалне путне инфраструктуре у вриједности од 130.000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:46