ТО Бар округли сто / - ТО Бар
10/12/2021 u 16:08 h
Драган СтојановићДраган Стојановић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ТО Бар организовала округли сто на тему одрживог развоја Старог Бара

Учесници су поздравили изградњу нове калдрме и сагласили се да је неопходно ријешити питање јавних тоалета и паркинга истичући и значај међуинституционалне сарадње у циљу боље увезаности свих актера који живе у близини или имају економску корист од пословања у близини Старог града

Туристичка организација Бар данас је у просторијама Општине Бар организовала округли сто у циљу сагледавања могућности за одрживи развој Старог Бара.

Округли сто је организован у склопу пројекта „EMOUNDERGROUNDS” који је финансиран у оквиру Интеррег V-B Јадранско-јонског транснационалног програма 2014-2020, а који спроводимо у сарадњи са 10 партнера из иностранства, ЈП Културни центар који је придружени партнер на пројекту, саопштили су из ТО Бар.

Након уводног обраћања Дарка Пекића који је модерирао радом Округлог стола, учеснике је поздравила менаџерка пројекта Николета Никчевић је која је исказала задовољство интезивном и добром сарадњом ТО Бар са свим стејхолдерима који чине туристичку понуду барске општине, као и Старог града Бара. На састанку је указано на релевантност теме, отворена бројна су питања, истакнути изазови који утичу на развој, али и на туристичку валоризацију Старог Бара.

Међу учесницима Округлог стола били су и представници Општине, Културног центра, туристички водичи, ресторатери, хотелијери, представници приватног смјештаја, сувенирница, туристичких агенција као и НВО, Маслинија, Антивари, друштво маслинара Бар. Учесници су поздравили изградњу нове калдрме и сагласили се да је неопходно ријешити питање јавних тоалета и паркинга истичући и значај међуинституционалне сарадње у циљу боље увезаности свих актера који живе у близини или имају економску корист од пословања у близини Старог града.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 06:15