/ - Фото: М.Н.
06/12/2021 u 15:28 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Током викенда на подручју бјелопољске Општине иснпекција контролисала поштовање мјера

Од 24 надзора једна неправилност

Министарство здравља, Управа за инспекцијске послове и Управа полиције протеклог викенда организовали су акцију појачане контроле поштовања прописаних епидемијских мјера и у Бијелом Пољу. Том приликом извршена су 24 инспекцијска надзора, саопштила је главна туристичка инспекторка Светлана Шљиванчанин.

Она је казала да је током контроле утврђена једна неправилност, која се односи на непосједовање једног од доказа из Националне дигиталне КОВИД потврде.

-Што значи да су гости у угоститељским објектима боравили и конзумирали пиће и храну а нијесу имали ниједан од доказа из Националне дигиталне КОВИД потврде, те су по основу тога наши инспектори поднијели једну кривичну пријаву-навела је  Шљиванчанин.

Она је рекла и да већих неправилности није било овог викенда, вјероватно и из разлога што су појачане активности унапријед најављене.

-Јер сврха инспекцијског наџора није само кажањавање субјеката, већ желимо да сви поштују законске одредбе и да сви ускладе своје пословање са законом, а све то радимо у циљу заштите живота и здравља цјелокупног становништва-истакла је главна туристичка инспекторка.

Саопштила је и да већ имају план и прогарм активности за новогодишње празнике, али ће сачекти доношење прецизнијих мјера, које ће одредити понашање грађана, угоститеља, али и инспекције на терену.

-Чекамо прецизирање мјера за вријеме новогодишњих празника, па ћемо сходно томе организовати наше активности на терену, а надам се да ће угоститељи своје пословање организовати у складу са мјерама, како би празници протекли у најбољој атмосфери, али и како би заштити кориснике свих услуга- поручила је Шљиванчанин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 15:25