Пуно посла око смећа / - фото: Д.С.
19/06/2021 u 15:21 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туристи би да уживају у мору, а смеће на све стране

Надлежни се оглушују, а ми због тога као последицу имамо смеће по улицама и мини-депоније које изазивају неугодне мирисе и презир туриста, кажу мјештани

Туристе који ове године дођу у Сутоморе дочекаће смеће. Већ неколико година у кругу дјечјег одмаралишта имамо недопустиве призоре за све посјетиоце, туристе и саме мјештане, који су принуђени да трпе немар, како кажу, надлежних општинских служби.

- Надлежни се оглушавају, а ми због тога за последицу имамо смеће по улицама и стварање мини-депонија које изазивају неугодне мирисе и презир туриста након одмора, са лошим утисцима на које сви ми не можемо бити поносни. На тај начин не можемо презентовати наше Сутоморе као уређену и чисту туристичку дестинацију - кажу мјештани, питајући се до када ће трпјети немар свих одговорних који не решавају вишедеценијске горуће проблеме овог мјеста.

Према ријечима мјештанке Данијеле Бојовић, треба под хитно измјестити контејнере за смеће из дворишта одмаралишта.

- Требало би да се укључи Центар за социјални рад, јер тамо има ромских породица, и затражи од „Комуналног предузећа” да се сви контејнери уклоне ван дворишта. Простор је огроман, и треба укључити камионе да очисте смеће, јер тамо живе три породице са 20 људи и 17 дјеце - каже она.

Из Комуналне полиције потврђују да су упознати са проблемом у кругу овог одмаралишта.

- Планирали смо да нађемо власника и да њему наложимо да очисти и огради простор - каже начелник Комуналне полиције Дејан Шкеровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:18