/ Фото: Драган Стојановић
05/08/2021 u 10:35 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туристи у Сутомору се диве продавцима сувенира, али ништа не купују

З ауличне продавце сезона није баш добра, иако је шеталиште препуно

Доласком сваке туристичке сезоне у Сутомору дуж шеталишта и на простору од пијаце до хотела Сато нађу своје мјесто разни забављачи и продавци сувенира, слика и рукотворина.

Многи који су на том простору нашли своје „радно мјесто” покушавају привући погледе својим ручним радовима, занимљивим столњацима, гардеробом, обућом и предметима за плажу.

На питање колико су туристи заинтересовани за њихове производе, продавци кажу „гледају их и диве се рукотворинама, али се ријетко одлучују на куповину”.

- Туриста је пуно, али за улич­не про­дав­це се­зо­на ни­је до­бра. Ше­та­ли­ште је пре­пуно, по­себ­но но­ћу, али не­ма па­ра. На­ши па­за­ри су на ни­воу про­шло­го­ди­шњих, или чак и ма­њи. Љу­ди иду та­мо-ова­мо, вје­ро­ват­но ни са­ми не зна­ју­ћи ку­да. Има нас пу­но, што ле­гал­них, што не­ле­гал­них. Ра­ни­је су Ру­си пу­но ку­по­ва­ли, највише сувенире, да­нас и не на­вра­те. Има их далеко ма­ње не­го раније. На­ши су сла­бо за­ин­те­ре­со­ва­ни, ваљ­да ни они не­ма­ју па­ра – ка­же влас­ни­ца те­зге

Зорица С., која се ручним радом бави годинама каже да сви они који радове продају, имају мале пензије.

- Ту смо у нади за додатним приходом. У таквој смо ситуацији да нам додатна зарада добро дође. Чињеница је да су се наши старији људи ручних радова до сад накуповали или их пак сами израдили, а млади ово не цијене, што не чуди јер ионако им не пристаје уз модерни намјештај. Зато се продаје јако слабо и то ове године, чини ми се, лошије него икад- каже она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:48