/ - фото: Општина Бар
08/02/2022 u 21:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туроператори из УАЕ заинтересовани за Бар

Наводи се да је ТО Бар, у организацији Националне туристичке организације и Министарства економског развоја, петоминутним филмом одушевила туроператоре и медије из УАЕ, којих је, како су казали, било чак 50

Туроператори из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) показали су интересовање за Баром, саопштено је из Туристичке организације (ТО) тог града.

Наводи се да је ТО Бар, у организацији Националне туристичке организације и Министарства економског развоја, петоминутним филмом одушевила туроператоре и медије из УАЕ, којих је, како су казали, било чак 50.

Из ТО Бар су казали да је промоција Црне Горе, одржана је у недјељу у оквиру обиљежавања Националног дана Црне Горе, на Свјетској изложби EXPO 2020 у Дубаију, у Павиљону Црне Горе.

-Присуствовали су представници туроператора, туристичких агената, медија и инфлуенсера из УАЕ, који нису крили одушевљење припремљеним видео материјалом нашег града али и комплетном понудом Црне Горе- каже се у саопштењу.

Генерални комесар Павиљона Црне Горе Принц Никола Петровић Његош позвао је присутне да открију Црну Гору, малу али прелијепу земљу, њене предивне предјеле, историјско и културно насљеђе.

Вршилац дужности директора ТО Бар, Иван Ковач, истакао је да је премало времена да се опише оно што Бар може да понуди, и да уживају у кратом видео запису који ће најбоље показати колико је Бар атрактиван, посебно својом понудом активног одмора.

-Своје љепоте и атракције су такодје представиле и локалне туристичке организације Будве, Котора и Тивта, након чега је одржана и пословна радионица са туроператорима из УАЕ у којој су поред Лто-а учествовали и представници туристичке привреде Црне Горе- каже се у саопштењу.

Како је саопштено, учествовали су предсатвници хотелских група Будванска ривијера и Montenegro Stars, хотела Regent Porto Montenegro и Стара Чаршија, туристичких агенција Рамс, Trip Travel и Montenegro Tourist Service, националног авио превозника Air Montenegro и Скијалишта Црне Горе.

-Промоцији у Дубаију присуствовали су и представници Привредне коморе Црне Горе, Националних паркова Црне Горе, предузећа Свети Стефан хотели и Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе- наводи се у саопштењу.

Из ТО Бар су казали да су, у оквиру Националног дана Црне Горе, званице биле у прилици да осјете љепоте државе и кроз несвакидашње репрезентативан наступ фолклорног ансамбла “Црна Гора”, као и да уживају у припремљеном послужењу специјалитета аутентичне црногорске кухиње.

-Имајући у виду да туристи из УАЕ-а своје одморе проводе у хотелима са пет звјездица којих Бар нема довољно, базирали смо се на понуду активног одмора и на тај начин итекако привукли пажњу туроператора- каже се у саопштењу.

Они су истакли да се надају што бољој авио повезаности са УАЕ, посебно у зимском период.

-Како би се испуниле жеље туроператора који су истакли да би радо посјетили нашу земљу и ван љетње туристичке сезоне- додаје се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 19:49