/ -Архивa
26/08/2021 u 15:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тузи: Ниједан појединац не може бити изнад других, јавна својина припада грађанима Малесије

Некретнине поред међународног пута ускоро ће бити на јавним огласима за привремено коришћење

Служба предсједника Општине Тузи саопштила је да, како су навели, као што су и до сада чинили, примењујући закон, увјерени су да на тај начин можгу развијати своје мјесто.

- Обавјештавамо вас као локална самоуправа, надлежни смо да контролишемо ограде, које раде неодговорни појединци, на штету јавне имовине. Након бројних званичних упозорења, савјесни грађани рушили су сопствене илегалне оградеже. Данашњи случај припада несавјесном узурпатору, који се суочио са силом закона и тако се срушио зид узурпатора јавне имовине. Спровођење закона у нашој општини био је још један феномен, јер су и данас чланови садашње опозиције подржавали узурпаторе, али ова пракса је прошлост. Ред, закон и развој општине, наша су обавеза као институција свих грађана- наводе у саопштењу.

Како су истакли, објекти изграђени дуж ове дионице пута у надлежности су владине инспекције, а Опшина Тузи их је све обрадила. И овим путем позивају Владу да поступи у складу са својим надлежностима.

- Ниједан појединац не може бити изнад других, јавна својина припада свим грађанима Малесије. Некретнине поред међународног пута, од гимназије до пумпе лукоил, ускоро ће бити на јавним огласима за привремено коришћење. Сви заинтересовани ће имати прилику да конкуришу и да их користе за различите послове. Поменути узурпатор је такође имао ове податке, али је желио да буде привилегован, у поређењу са осталим грађанима! Као институција не смијемо дозволити, јер имовина припада свим грађанима са једнаким могућностима! И убудуће ћемо штитити имовину општине на основу надлежности које имамо по закону- истакли су они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 13:01