Шушањ, изнад школе / - фото: Д.С.
15/09/2021 u 09:08 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Бару дивље депоније ничу преко ноћи

На појединим локацијама у Сутомору, Шушању, Бјелишима, Старом Бару и Пољу постављене су табле обавјештења о строгој забрани одлагања свих врста отпада, осим кућног, каже директор Комуналног предузећа

Када је у питању одржавање комуналне чистоће на подручју општине Бар, запосленима у Комуналном предузећу највећи проблем представљају дивље депоније. Као по неком неписаном правилу, ничу у свим дјеловима града. Баца се све - шут, стари намјештај, гардероба, бијела техника, аутомобилске гуме... а вишкова из својих домова несaвјесни грађани углавном се рјешавају под окриљем ноћи.

Према ријечима извршног директора Комуналног Стева Пејовића, на појединим локацијама у Сутомору, Шушању, Бјелишима, Старом Бару и Пољу постављене су табле обавјештења о строгој забрани одлагања свих врста отпада, осим кућног.

image

Сутоморе, Спичанско поље

- фото: Д.С.

- Наше друштво је спровело активности и на постављању заштитних ограда у циљу спречавања приласка возила из којих се одбацује грађевински и мијешани - кабасти отпад. Ове активности смо спровели у дијелу припреме за туристичку сезону, али старе навике су практично остале исте на већем броју локација - каже Пејовић.

Истиче да су ових дана у току активности на уклањању дивље депоније на Куфину, гдје су депоноване веће количине отпада, највише грађевинског, а ради се и на постављању заштитних бетонских баријера које би требало да спријече прилаз возилима са којима се транспортује отпад.

- И поред великих трошкова које имамо по овом питању и свакодневног додатног ангажовања на овим пословима, наше друштво је врло често изложено незаслуженим критикама - додаје Пејовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:42