/ - Фото: М.Н.
14/01/2022 u 15:27 h
Милован НововићМилован Нововић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Бијелом Пољу засиједао Општински кризни штаб

Епидемијска ситуација се усложњава

Епидемијска ситуација у Бијелом Пољу се усложњава, а након прослава регистровано је више од 600 новозаражених, саопштено је након данас одржаног 79. састанка Општинског тима за заштиту и спашавање. Констатовано је да је према подацима Института за јавно здравље тренутно 855 активно заражених коронавирусом, док је забиљежен и нагли пораст броја заражених у периоду од 2. до 12. јануара са више од 600 случаја инфекције.

-Представници здравствених установа су чланове Општинског тима информисали да је дистрибуција вируса Ковид изразито висока и учестала, а по подацима којима располажу предњачи Омикрон сој, као и да је велики притисак на здравствене установе примарног нивоа од стране пацијената са сумњом на Ковид-казао је секретар Општинског тима Марко Масловарић.

Докторка Ифета Еровић је у име Дома здравља Бијело поље истакла да су осим редовног снадбијевања потребне додатне залихе брзих тестова.

- Због високе фрекфенције Ковид пацијената теренски рад у амбулантама није могуће организовати свакодневно. Дому здравља за оптималну организацију патронажне службе непходно је да се набави још једно теренско возило-казала је докторка.

Са повећаним обимом посла се суочава и Санитарна инспекција УИП. Они су, како су на сатанку саопштили, имали појачане активности санитарног надзора у претходном периоду на Граничном прелазу Добраково, као и повећан обима посла на изради рјешења о самоизолацији који је додатно отежан и смањењем броја службеника, јер су два санитарна инспектора у самизолацији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 22:59