Ministarstvo unutrašnjih poslova / - PORTAL DAN
24/10/2024 u 09:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Budvi Forum ministara pravde i unutrašnjih poslova

Forum ministara Evropska unija – Zapadni Balkan u oblasti pravde i unutrašnjih poslova ove godine će se, u okviru predsjedavanja Mađarske Savjetom Evropske unije, održati u Crnoj Gori, u Budvi 28. i 29. oktobra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo pravde zajedno organizuju Forum, a prvi dan Foruma posvećen je unutrašnjim poslovima, dok je drugi dan posvećen pravdi.

Kako je najavljeno na Forumu se očekuje prisustvo ministara unutrašnjih poslova i pravde zemalja Zapadnog Balkana, najavljeno je učešće evropskog komesara za pravdu kao i evropske komesarke za unutrašnje poslove.

Ispred mađarskog predsjedavanja Savjetom Evropske unije biće prisutni ministri pravde i unutrašnjih poslova, a učešće će uzeti i predstavnici dvije naredne predsjedavajuće države članice – Poljske i Danske.

Pored toga, predviđeno je i prisustvo EU agencija čija je nadležnost u domenu pravosuđa i unutrašnjih poslova, zatim Savjeta Evrope, UNDP.

- Prilika da Crna Gora bude domaćin ovog događaja na ovako visokom nivou je posebno značajna kako sa aspekta pregovora za članstvo u Evropskoj uniji u pogledu saradnje sa EU ali i promocije regionalne saradnje, tako i naročito sa aspekta tematike iz oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova imajući u vidu da su ove oblasti ključni aspekt vladavine prava, koja je na vrhu prioriteta pristupanja kako Crne Gore tako i svih zemalja kandidata za članstvo u EU - najavljeno je iz MUP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
MUPFORUMBUDVA
24. oktobar 2024 09:52