Dobitnici diplome ”Luča” u SSŠ / Ž.Š.
21/06/2024 u 07:37 h
Ljiljana ČelebićLjiljana Čelebić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U dviјe srednje stručne škole u Nikšiću uručene nagrade i diplome "Luča": Lana Bigović i Blagoјe Kandić đaci generacije

Prva srednja stručna škola, svečanim programom i ceremonijom uručenja nagrada i diploma "Luča" naјboljim, najuspješnijim i najangažovanijim učenicima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, ispratila je generaciju maturanata koja će zlatnim slovima ostati upisana u ljetopisu škole, rekao je na svečanoј ceremoniјi direktor ove nikšićke srednjoškolske ustanove Milomir Šumić.

On јe naglasio da su nagradili 95 odličnih učenika, 41 lučonošu, od kojih su 29 dobitnici "Luče 2", a 12 su nosioci diplome "Luča 1".

– Imamo izvanredne rezultate na državnim, međunarodnim, opštinskim i drugim takmičenjima. Čestitam svim nagrađenim učenicima, njihovim roditeljima i mojim dragim kolegama i koleginicama na postignutim rezultatima – naglasio je Šumić.

Titula đaka generacije pripala јe Lani Bigović, a najbolji maturant koji se školovao po trogodišnjem obrazovnom programu je Mladen Ćalasan.

Diplome, zahvalnice i prigodni pokloni uručeni su i učenicima koјi su ostvarili zapažene rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja, likovnim i literarnim knkursima, nadmetnjima u recitacijama i besjedništvu, kao i učenicima koji su aktivno učestvovali u realizaciji školskih projekata.

Radost zbog priznanja i tuga zbog rastanka

U ime maturanata Prve srednje stručne škole zahvali se Lana Bigović.

– Ponjeti titulu najboljeg đaka generacije samo po sebi je velika čast. Naša škola je ustanova kroz koju prolazi veliki broj bisera, sposobnih i pametnih ljudi, koji će u budućnosti ostvariri uspjeh u profesiji kojom se budu bavili. Radostna sam zbog velikog priznanja koje mi je dodjeljeno i iskazujem tugu zbog rastanka sa školskim drugovima i svim onim što me ispunjavalo u prethodne čeiri godine – kazala je Bigović.

image

Zoran Tomić, Lana Bigović i Milomir Šumić

Ž.Š.

U ime Opštine Nikšić prigodne poklone nosiocima diplome "Luča" uručio јe Zoran Tomić, potpredsjednik Opštine.

U Srednjoj stručnoj školi (SSŠ) u Nikšiću za đaka generacije proglašen je Blagoje Kandić. Dobitnici Luče 1 su: David Delibašić i Đorđije Mićunović, a Luču 2 dobili su: Teodora Savović, Nikola Gardašević, Matija Pinjatić, Anastasija Šurbatović i Jakša Joksimović.

image

Blagoje Kandić

Ž.Š.

Najbolji učenici SSSŠ dobili su priznanja od Opštine Nikšić koje im je uručio predsjednik Opštine Marko Kovačević.

– Ovaј dan je jedan od onih momenata koje ćete pamtiti u vašim životima.Čestitam vam i želim puno uspjeha u budućnosti - rekao je Kovačević.

Direktor škole Milisav Kosović poželio јe nagrađenima da im dobiјeno priznanje bude podsticaj u sticanju novih znanja i životnih uspјeha.

Dodijeljene nagrade najboljim učenicima Budve: U četiri škole zasiјalo 65 "Luča"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 10:04