/ - FOTO: žELJKO šAPURIć
12/10/2024 u 12:17 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) U gazdinstvu Radmile Popović kod Nikšića: Kvočka izlegla pile sa četiri noge

Stanovnica mjesta Petrovići kod Nikšića Radmila Popović već duži vremenski period bavi se poljoprivredom, stočarstvom i uzgojem pilića. Prije dva dana, kaže Radmila, ostala je zapanjena kada je ispod kvočke, između ostalih izleženih piladi, vidjela jedno sa četiri noge.
image
- FOTO: žELJKO šAPURIć

– Od proljeća do danas u mom domaćinstvu prirodnim putem izleglo se pedesetak pilića. Prije dva dana kvočka je izlegla osam pilića i svi su bili normalni, osim jednog. U prvi mah pomislila sam da se ljuska od jajeta zalijepila za tek izleženo pile. Uzela sam ga u ruku i tek onda vidjela da ovo pile ima četiri noge. Dosad se na mojoj farmi prirodnim putem, ispod kvočke izleglo preko 1.000 pilića, ali je ovo prvi put da se izleglo pile sa četiri noge – kaže Radmila Popović za "Dan" i naglašava da njena pilad i kokoške slobodno šetaju i pasu po dvorištu, i njihov uzgoj se vrši na tradicionalan način bez upotrebe industrijske prihrane.

image
- FOTO: žELJKO šAPURIć

– To su pilad koja pasu po livadi i koja se ne zatvaraju u kokošinjce. One se penju i po drveću i odatle slijeću po dvorištu – kaže Popović i dodaje da dosad za ovakav slučaj nije čula, da je pile dobro i da će ga zadržati.

image
- FOTO: žELJKO šAPURIć

– Pile je dobro, malo u hodu zaostaje za kvočkom i ostalim pilićima ali ih ipak stiže. Neku su mi rekli da ga bacim, ali ja ga ne bih nizašta dala – kaže Popović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
PILENIKŠIĆNOGE
12. oktobar 2024 12:18