Детаљ са једне од херцегновских плажа / К.М.
01/08/2021 u 08:20 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Херцег Новом презадовољни туристичком сезоном, готово да нема слободног мјеста

На подручју општине Херцег Нови регистровано је 30.097 туриста, што је на нивоу 86 одсто оствареног промета у истом периоду 2019. године

На подручју општине Херцег Нови, Туристичка отганизација града је регистровала 30.097 туриста, што је на нивоу 86 одсто оствареног промета у истом периоду 2019. године. Према ријечима Наталије Терзић из ТО Херцег Нови у хотелима је смјештено 5.982 госта, од којих је 5.110 странаца.

- У домаћинствима је смјештено њих 21.756, од чега је 90 одсто страних гостију. А ауто-камповима пријављен је смјештај за 28 страна туриста. У хостелима нема пријављених. Гости су претежно из региона, Србије, Босне и Херцеговине, потом из Русије, Украјине, Пољске, Мађарске и нешто их је из Западне Европе - казала је Терзић.
Поред хотелске, одличну попуњеност биљежи приватни смјештај, а издаваоци тврде, да је ова година и боља од рекордне 2019.године.
- Осјећам се откључано. Шалу на страну, осјећам се веома лијепо. Често долазим у Херцег Нови. Нисам био једино 2019.године, али сада се коначно понашамо као прије пандемије, дружимо и посјећујемо различите садржаје које град нуди, каже туриста Горан Стојановић из Ниша.
Већина туриста, која је дошла без претходне резервације, нашла се у проблему, јер слободне постеље готово да и нема.
Ово потврђује Јасна Марић, издавалац приватног смјештаја.

image

Јасна Марић

К.М.

- Нема слободног мјеста. Колико сам причала са изадаваоцима приватног смјештаја, апсолутно нема мјеста у овом тренутку - тврди Марић.
У херцегновским хотелима, према последњим подацима борави 5.982 што је 76 одсто у односу на рекордну 2019.годину.
Да је сезона премашила очекивања потврђују максимално попуњени хотели компаније Царине на ривијери.

Поред мора доста и предивних мјеста у залеђу

Један од оних који воле доћи у Херцег Нови, а који је у њему и направио кућу за одмор је српски бизнисмен Богољуб Карић.
- Не да нисма изненађен оволиком посјетом, него се чудим што је нема и више. Херцег Нови заузима такву позицију, не само географску већ и туристичку, какву нема ниједан град не само у Црној Гори него и шире. Овај град има предивна мјеста, мјеста за шетњу и за уживање, а не само море. Поред мора имате дивних мјеста у залеђу града које заиста треба посјетити - каже Карић.

image

Богољуб Карић

К.М.

У хотелима Парк, Делфин и Кумбор већина гостију је са источног тржишта, а остали из региона.
-Највећи број гостију око 75 одсто је из Украјине, а други из региона Србије, Босне и Црне Горе. Они ће боравити до краја августа, а Французе и Њемце очекујемо у септембру и октобру уколико буде повољна епидемиолошка ситуација. И тада ћемо имати максималну попуњеност - каже власник Чедо Поповић и истиче да овако добру попуњеност нису очекивали.
-У старту нисмо знали каква ће бити попуњеност и онда смо дали изузетно ниске цијене. Сада не можемо да их мјењамо. Била би вјероватно потражње и по већим цијенама, али с обзиром на то да су уговори прије два три мјесеца склопљени нисмо цијене повећавали. Ни највећи оптимисти нису могли да очекују оволику попуњеност и сигурно ће се и у септембру тражити кревет више- оцјењује Поповић-
Судећи према броју гостију, Херцег Нови је ушао у "шпиц" сезоне, а ако епидемиолошка ситуација буде повољна туристички посленици очекују добро посјету и током цијелог наредног мјесеца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:39