/ TO Herceg Novi
25/08/2024 u 07:25 h
Ljiljana ČelebićLjiljana Čelebić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Herceg Novom restrikcije vode šest dana

Iz hercegnovskog preduzeća Vodovod i kanalizaciјa sapštili su da će zbog planiranih remontnih aktivnosti u hidrotehničkom tunelu Plat restrikcije vode u Herceg Novom biti na snazi od jutarnjih časova 2. septembra do jutarnjih časova 8. septembra. Naglašavaјu da su ovim povodom u Dubrovniku 21. avgusta održali sastanak sa predstavnicima HE "Trebišnjica" i HE "Plat".

– Prvobitno je bilo planirano da hidrotehnički tunel bude ispražnjen u periodu od 1. do 11.septembra, ali nakon sastanka u Dubrovniku, dogovorena je satnica i plan aktivnosti. Boljom organizacijom planiranih radova uspjelo se uštedjeti na vremenu i skratiti predviđeno trajannje prekida u vodosnabdijevanju – saopšteno je iz hercegnovskog Vodovoda.
Ističu da će trajanje prekida dotoka vode biti iskorišćeno i za popravke na cjevovodu kroz Konavle, jer su uočeni kvarovi i gubici u sistemu.

– Tokom perioda obustave dotoka vode sa vodostana "Plat" potrošači će se snabdijevati vodom iz lokalnog izvorišta Opačica, a planirano je preuzimannje određenih količina vode iz sistema Regionalnog vodovoda i izvorišta Karasovići u Konavlima. Veći dio grada neće u većoj mjeri osjetiti restrikcije, dok će određeni dijelovi grada biti vodom snabdijevani minimalno 4 do 5 sati dnevno podiјeljenih u jutranji i večernji termin snabdijevanja – saopšteno je iz Vodovoda i naglašeno da su, uprkos sušnom periodu, usoјeli da održe stabilno vodosnabdijevanje u svim zonama grada tokom cijele sezone.

Kvar na cjevovodu u tunelu Vrmac, voda po kolovozu

– To smo uspјeli zahvaljujući dobroj pripremi za sezonu i velikim radovima u prvoj polovini godine, tokom koje je više dionica cjevovoda sanirano ili u potpunosti zamijenjeno – naveli su iz Vodovoda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 13:28