(Фото; ЦК Котор)
14/06/2021 u 16:30 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Котору обиљежен Свјетски дан добровољних давалаца крви: Волонтерке Црвеног крста дијелиле флајере

Секретарка ЦК Котор Анет Маровић подсјећа да је овогодишњи слоган под којим се обиљежава Свјетски дан добровољних давалаца крви „Пружи руку за живот. Даруј крв. "

Поводом 14. Јуна Свјетског дана добровољних давалаца крви, волонтерке Општинске организације Црвеног крста Котор (ЦКК) данас су грађанима и посјетиоцима древног града дијелиле флајере који садрже информације у вези добровољног давања ове драгоцјене течности.

У материјалу се могу наћи одговори на питања; шта је добровољно давање крви, који су основни принципи добровољног давања крви, ко може дати крв, да ли је давање крви корисно, болно и да ли је навика, шта се контролише у крви даваоца, шта урадити прије давања крви и како се понашати након давања крви, као и занимљиве чињенице о крвним групама и статистика

image

(Фото; ЦК Котор)

Секретарка ЦК Котор Анет Маровић подсјећа да је овогодишњи слоган под којим се обиљежава Свјетски дан добровољних давалаца крви „Пружи руку за живот. Даруј крв. "

-Сваких неколико секунди некоме, негдје потребна је крв.  Довољне количине крви се могу се обезбиједити само редовним давањем ове драгоцјене течности.Важно је данас, 14. јуна, послати поруку свим грађанима Котора, да свака дата јединица крви може спасити нечији живот, те да се и сами можемо наћи у ситуацији потребе за крвљу. Крв није могуће произвести вјештачки; једини извор тога лијека је човјек- казала је Маровић за портал “ Дан”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:17