/ фото: Милован Нововић
11/06/2021 u 14:56 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Мојковцу отворена колективна изложба ученика: Љубав, таленат и опажање

Зидове галерије украсили су колажи дечјих радова и у атмосфери пуној жагора и осмјеха полазници радионице показивали су своја дјела

Ликовна радионица за дјецу, која је организована у Мојковцу, завршена је колективном изложбом, коју су посјетиоци имали прилику да виде суиноћ у Центру за културу ,,Ненад Ракочевић''. Изложба је поред учесника окупила велики број посјетилаца, што је било и очекивано, с обзиром да се ради о дјеци.

Зидове галерије украсили су колажи дечјих радова и у атмосфери пуној жагора и осмјеха полазници радионице показивали су своја дјела. Ликовна радионица угостила је по трећи пут заредом ученике Основне школе ,,Алекса Ђилас Бећо'', на челу са ментором мр Младеном Блажевићем, који је саопштио да се радионица одржавала поштујући епидемиолошке мјере у неколико група.

- Стицање слободе креативности је основни циљ радионице, конципиране на цртежу, односно линији као најнепосреднијем изразу. На овај начин је успостављена веза између љубави, талента и опажања, уз обогаћивање духа. Све то утиче на боље разумијевање слободе креативности и слободе развоја ове дјеце- казао је Блажевић.

image
фото: Милован Нововић

Директор Центра за културу Љиљана Јокић је казала да ова установа, носилац културних дешавања у Мојковцу, широм отвара своја врата младим људима.

- И са овом радионицом настојимо да утичемо на младе да што раније култура буде саставни дио њиховог живота и рада. И да истовремено одњегујемо активну публику. Сигурна сам да ће неко од младих људи, учеснмика радионице,  у будућности бити ликовни умјетници, зато је ова радионица подстицај за развијање њиховог талента- казала је она.

Директорица је најавила и друге културне садржаје у Мојковцу, као што су изложбе, промоције књига, књижевне вечери, приказивање филмова и друго.

- Центар за културу је и у предходном времену, и времену пандемије имао велики број активности и зато имамо пред собом императив повратка у нормалне животне токове са лепезом културних дешавања- закључила је Јокић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:39