Парк у Радановићима / Б.М.
26/04/2022 u 06:40 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У МЗ Радановићи на „чекању” уређење парка вриједно 25.000

МЗ Радановићи иницира и нада се изградњи спортског игралишта које ће бити корисно, како мјештанима, тако и ученицима ОШ „Никола Ђурковић”, истиче Мирко Кордић, предсједник МЗ

Кашњење са усвајањем буџета Општине Котор за 2022. годину условило је и кашњење у реализацији инвестиција на подручју Мјесне заједнице (МЗ) Радановићи. Предсједник МЗ Мирко Кордић каже да је планом и програмом Дирекције за уређење и изградњу Котора за ову годину на подручју Радановића предвиђена изградња два потпорна зида у Пелинској улици, наставак уређења Улице маслина, те пјешачка стаза од моста код Основне школе "Никола Ђурковић" до некадашње продавнице "Серво Михаљ". Истичући добру сарадњу са директорицом Дирекције Снежаном Јованић, Кордић напомиње да су у недавном разговору добили обећање да ће бити извршено асфалтирање поменуте улице.

image

Мирко Кордић

Б.М.

– Планом Дирекције за ову годину предвиђено је уређење и сређивање парка у Радановићима у износу од 25.000 еура, те да се поставе нови стубови јавне расвјете како би се освијетлио читав парк, као и наставак изградње јавне расвјете од куће Новаковића ка Зеленцима. У недавном разговору са директорицом ДОО Комунално Котор Миљаном Ђуришић договорено је да чишћење подручја наше мјесне заједнице буде на адекватном нивоу и редовније него што је то био случај у претходном периоду. Од избора новог Савјета МЗ побољшали смо сарадњу са Општинском организацијом Црвени крст и већ трећу годину редовно помажемо породицама којима је помоћ неопходна. МЗ Радановићи иницира и нада се изградњи спортског игралишта које ће бити корисно, како мјештанима, тако и ученицима ОШ "Никола Ђурковић" са чијом директорицом Маром Пржицом је договорено на којем мјесту би се, тачније парцели, која је иначе у власништву Министарства просвјете, могло изградити спортско игралиште – каже Кордић у разговору за "Дан".

Задовољни манифестацијом „Дани памидоре, маслине и меда”

Мирко Кордић подсјећа да је МЗ Радановићи, заједно са МЗ Горњи Грбаљ, 2021. године покренула и успјешно организовала манифестацију "Дани памидоре, маслине и меда" која је одржана у центру Радановића.

– И мјештани и ми као организатори смо више него задовољни како је све то протекло, а овим путем бисмо поново захвалили општинама Котор и Будва, ТО Котор и свим привредницима који су помогли у организовању манифестације за коју се надамо да ће следећих година ући у редовно финансирање из буџета Општине Котор јер смо за то добили обећање од потпредсједника Синише Ковачевића. Очекујемо да што прије дође до разговора са њим како бисмо почели са припремом и активностима за организацију овогодишње манифестације – поручује Кордић.

Наводи да је Савјет МЗ прикупио потписе 250 мјештана за уклањање стуба фирме Т:ком који се налази у парку у Радановићима, у непосредној близини дјечијег вртића.

– Захваљујући разговору са савјетником предсједника Општине Котор Огњеном Вукасовићем веома смо близу рјешавања проблема – истиче Кордић и додаје да су недавно организовали акцију озелењавања површине уз магистрални пут у центру мјеста, што су, како каже, уназад двије године тражили од Комуналног предузећа.

– На крају смо одлучили да овај посао обавимо сами средствима мјесне заједнице. У акцији садње цвијећа учествовале су мјештанке, док су за земљане радове били ангажовани радници који су офарбали и оближњи зид – наводи Кордић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:31