Зграда Илино / - фото: Драган Стојановић
15/06/2021 u 17:18 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

У насељу Илино 200 домаћинстава остало без струје

Без струје су станари овог насеља остали и у јануару на неколико дана, и тада се у рјешавање проблема укључила и Општина Бар

Зграде Б. Х. Бау у насељу Илино данас су, у јутарњим часовима, искључене са електродистрибутивног система. Према ријечима групе станара око двије стотине домаћинстава је, на тај начин, остало без струје, а станари на вишим спратовима и без воде, због немогућности рада хидрофора.

Проблем станара је у томе што је комплекс зграда на електромрежу повезан грађевинским прикључком, односно једним бројилом, а инвеститор је у претходних седам година противзаконито, паушално станарима наплаћивао струју.

Без струје су станари овог насеља остали и у јануару на неколико дана, и тада се у рјешавање проблема укључила и Општина Бар.

Подсјетимо, тим поводом, предсједник Општине Бар Душан Раичевић организовао је састанак са представницима станара и инвеститора, фирме „БХ Баунунтернехмунгс Д.С.Д.” и том приликом је истакнуто да је кључ проблема у неадекватном прикључку на електромрежу, услед недостатка одговарајуће инфраструктуре чију изградњу је био дужан да обезбиједи инвеститор објекта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

25. septembar 2021 08:44