Зграда Илино / - фото: Драган Стојановић
15/06/2021 u 17:18 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У насељу Илино 200 домаћинстава остало без струје

Без струје су станари овог насеља остали и у јануару на неколико дана, и тада се у рјешавање проблема укључила и Општина Бар

Зграде Б. Х. Бау у насељу Илино данас су, у јутарњим часовима, искључене са електродистрибутивног система. Према ријечима групе станара око двије стотине домаћинстава је, на тај начин, остало без струје, а станари на вишим спратовима и без воде, због немогућности рада хидрофора.

Проблем станара је у томе што је комплекс зграда на електромрежу повезан грађевинским прикључком, односно једним бројилом, а инвеститор је у претходних седам година противзаконито, паушално станарима наплаћивао струју.

Без струје су станари овог насеља остали и у јануару на неколико дана, и тада се у рјешавање проблема укључила и Општина Бар.

Подсјетимо, тим поводом, предсједник Општине Бар Душан Раичевић организовао је састанак са представницима станара и инвеститора, фирме „БХ Баунунтернехмунгс Д.С.Д.” и том приликом је истакнуто да је кључ проблема у неадекватном прикључку на електромрежу, услед недостатка одговарајуће инфраструктуре чију изградњу је био дужан да обезбиједи инвеститор објекта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

20. april 2024 10:41