/ -Фото: Дан
08/09/2021 u 06:37 h
Жељко ШапурићЖељко Шапурић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У Никшићу трују псе и птице

Починиоци су и дан данас непознати, што им даје вјетар у леђа да наставе даље са активностима, упозоравају из тима Корина Анималс

У центру Никшића су протеклог викенда поново почела да се дешаваjу тровања паса и птица, почевши од суботе 4. септембра када jе отрован први пас, а тренутно jе у току потрага од стране грађана за остацима отрова на jавним површинама, саопштио је тим "Корина Анималс".

Како наводе у саопштењу, досад су пронађена четири пса са симптомима тровања, од коjих су два угинула, а чиjи органи су извађени по налогу тужилаштва и предати Центру за екотоксиколошку анализу у Подгорици на даљу обраду, како би се сазнало више поjединости о супстанци од коjе су угинули.

– Први угинули пас у Његошевоj улици био jе шестомjесечни власнички пас, познат по своjоj умиљатости. Ово, нажалост, ниjе усамљен случаj, већ смо у протеклих неколико година у више наврата били свjедоци оваквих догађаjа у ужем jезгру града. И након четири године, грађани након извиђаjа полициjе отров непознатог састава уклањаjу сами уз помоћ рукавица и кеса. Починиоци су и дан-данас непознати, што им даjе вjетар у леђа да наставе са своjим активностима. Због тога jе неопходно изузимање снимака са свих доступних видео- надзора на локациjама на коjима су животиње или отров пронађени, што смо и званичним путем тражили од Основног државног тужилаштва у Никшићу. У будућности ће се такође морати радити на изради протокола о поступању свих надлежних тиjела у случаjевима тровања животиња. Док по ко зна коjи пут безнадежно чекамо да се нађу починиоци овог ужасног дjела, користимо прилику да jош jедном упутимо апел надлежним органима да се коначно озбиљниjе позабаве дугогодишњим проблемом тровања животиња у Никшићу - истиче се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:39