Hitna pomoć / Arhiva
28/07/2024 u 19:31 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Nikšiću pacijent ošamario ljekara, struka traži hitnu reakciju nadležnih

Još jedan napad na ljekara Hitne pomoći dogodio se danas u Nikšiću, kazao je portalu Dan direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković.

Kako je saopštio Niković, pacijent je ošamario ljekara Hitne medicinske pomoći u Nikšiću, a slučaj je prijavljen nadležnim institucijama.

- Riječ je o osobi koja je pronađena u nesvjesnom stanju ispred bolnice. Kada je ljekar pokušao da mu ukaže medicinsku pomoć došlo je do napada kazao je Niković.

On je pozvao institucije da hitno reaguju i podsjetio da ni napad na ljekare od prije nekoliko dana nije dobio epilog.

Ovo je drugi napad na ljekare u posljednjih desetak dana. Prethodno se 20. jula oko jedan sat iza pomoći, u prostorijama Hitne pomoći u Nikšiću desio napad na ekipu hitne medicinske pomoći – doktore i medicinske tehničare – u toku pružanja medicinske intervencije.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj u petak najavila da će razmotriti inicijativu Ministarstva zdravlja da se napad na ljekare ubuduće tretira na poseban način u Krivičnom zakoniku.

Niković: Napadnuto medicinsko osoblje u nikšićkoj Hitnoj pomoći

Komentarišući takvu inicijativu, direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković kazao je ranije za Portal RTCG da podržava ovakav stav Vlade samim tim, jer napadi na medicinsko osoblje postaju ozbiljan alarm.

- Učestalost napada na zdravstvene radnike za jedno društvo je ozbiljan alarm. Saglasan sam sa stavom Vlade i uvođenjem kaznenih odredbi - kratko je prokomentarisao Niković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 10:41