Sa ranijeg protesta mještana MZ Bogetići u Ljeskovim dolima / foto: Željko Šapurić, Dan
26/10/2024 u 09:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U ponedjeljak protest mještana MZ Bogetići

Predsjednik MZ Bogetići Mijajlo Škuletić pozvao je u ime mještana ove mjesne zajednice na protest koji će se održati 28.10.2024. godine u mjestu Vučićev do (Ljeskovi doli) sa početkom u 10 časova.

– Na ovoj lokaciji je policija unazad sedam dana privodila naše mještane, koji su pokušali da spriječe dalju devastaciju njihovih imanja – kazao je Škuletić.

On je istakao da je povod za ovo okupljanje nezadovoljstvo mještana sa odlukom lokalne samouprave Nikšić I Ministarstva poljoprivrede da na teritoriji naše mjesne zajednice, u centru između naših vikendica, napravi groblje za umrlu eutanaziranu stoku.

– Osim navedenog, dodatni razlog za nezadovoljstvo je uništavanje puta, koji se odronio pod masom velikih kamiona sa utovarom preko 12 tona - koliko je ograničenje na ovoj lokaciji. Odgovorno tvrdimo da su kamioni sa utovarom bili teški preko 20 tona. Posebno naglašavam da su ove puteve radili mještani, uglavnom iz svojih sredstava. Iako su predstavnici lokalne samouprave obećali da će sve što je oštećeno popraviti, do toga još uvijek nije došlo. Put je i dalje obrušen pa je mještanima onemogućeno da bezbjedno i nesmetano dođu do svojih imanja kako bi donijeli mukotrpno stečenu ljetinu (povrće, drva za ogrijev, pčele...) – kazao je Škuletić.

(VIDEO) U Lješkovom dolu zakopane krave preminule od kju groznice, mještani tvrde da su ih otjerali s kućnog praga

Takođe je istakao i da izjave nadležnih u veterinarskoj inspekciji nijesu u skladu sa stanjem na terenu.

– Naime, obilaskom ovog područja ustanovili smo da su katastrofalno pogaženi svi ekološki standardi ali za dokazivanje toga biće prilike pred sudom jer su protiv odgovornih lica već podnešene krivične prijave – kazao je predsjednik MZ Bogetići.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. oktobar 2024 09:24