/ -Фото: Дневни лист Дан
23/07/2021 u 06:34 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Улцињу 43.000 гостију, наредних дана очекују велики талас туриста

Током празничних дана Курбан бајрама опао број гостију што је било и очекивано

Туристички посленици у Улцињу оптимисти су у погледу успјешности туристичке сезоне и сматрају да уколико се одржи досадашњи тренд посјете најјужнија општина ми могла да оствари знатно боље резултате од очекиваних.

Очекуjу да ће током краја седмице услиjедити шпиц сезоне на улцињскоj ривиjери, јер је поседњих година неписано правило да броj гостиjу из региона креће према Улцињу у другој половини јула.

Хотелијер Хусеин Цано Караманага казао је за "Дан" током празничних дана Курбан бајрама опао број гостију што је, како је нагласио, било и очекивано али да наредних дана очекује велики талас туриста.

- На то упућују повећано интересовање и резервације тако да је реално да ћемо имати шпиц сезоне- сматра Карманага. Према његовим ријечима, досадашњи ток сезоне је добар и уколико не буде проблема са наглим повећањем обољелих од корона вируса, Улцињ би могао остварити реузлате из 2019. године, која је једна од бољих сезона.

- Попуњеност капацитета је изузетно добра, потрошња је солидна с обзиром на куповну моћ туриста. Проблеми су стари, углавном везани за чистоћу и одвоз смећа и нелегалну продају по улицама.Ту је и бука која се на дијелу Мале плаже посебно истиче као проблем, а на шта се гости посебно жале - каже Карманага.

Током сезоне задовољан је и предсједник ТО Улцињ Гзим Хајдинага који наводи "да све бројке показују да туристички посленици имају разлога да буду задовољни".

- У току је повећан прилив туриста са Косова и из Сјеверне Македоније који су, како смо и очекивали, одлучили да дођу у Улцињ након бајрамских празника. Гужва је већ видљива на градским улицама и очекујем да ће тако бити до краја сезоне- каже Хајдинага и додаје да подаци са граничног прелаза Сукобин показују да је број улазака велики иако је нешто мањи на исто вријеме 2019. године.

Подаци о броју туриста показују да је највише туриста са Косова и то у проценту од 31 одсто. За многе изненађујуће је чињеница да су други по броју посјета туристи из Србије којих је 14 одсто.

- То нас посебно радује јер они више нису само гости на Ади Бојани већ су присутни широм града, а највише на Великој плажи. У Улцињу се поново чуије мноштво различитих језика и све подсјећа на старе добре дане, када смо имали посјетиоце из свих земаља региона и Европе - истиче Хајдинага.

Предсjедник Општине Улцињ Александар Дабовић саопштио jе да jе од 1. jуна до 20. jула у Улцињу боравило нешто мање од 43.000 регистрованих гостиjу, што jе 83 одсто просjека из истог периода 2019. године.

Дабовић је за ТВЦГ саопштио да у наредним данима очекуjу jош већи прилив гостиjу, те да ће вjероватно и достићи рекордну 2019. годину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:59