/ -Фото: Адриа ТВ
26/11/2021 u 06:45 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Убиство јелена у Биоградској гори: Полиција чека налазе полицајца и његовог сина

Нико није поштеђен и сви у овом нашем послу су подједнако третирани, као и родбина, поручују за Дан из колашинског Одјељења безбједности

Из колашинског Одјељења безбједности незванично је речено "Дану" да су у вези с криволовом у Националном парку "Биоградска гора" предузели све неопходне радње везане за тај случај.

Директорица Националних паркова Црне Горе (НПЦГ) Јелена Кљајевић у јучерашњем саопштењу казала је да полиција штити сина свог службеника који је учествовао у убијању јелена у Биоградској гори, као и да не жели да вјерује у то и да се о томе наглас прича у Kолашину и Беранама.

Кљајевић: У убијању јелена у Биоградској гори учествовао син полицајца

Из поузданог извора Одјељења безбједности Колашин "Дану" је незванично саопштено da ништа нијесу препустили случају те да су изузели све трагове у вези са овим случајем, ДНК, као и све што је било могуће и упутили на вјештачење у Форензички центар у Даниловграду.

– Налаз joш нисмо добили, иако смо инсистирали да се уради у што могуће краћем року. Очекујемо га наредних дана – каже извор из полиције Колашина.

Из колашинске полиције нам је речено да је узет ДНК и полицијског службеника и његовог сина, како би се установило све што је везано за овај случај, и како би се отклониле сумње да се не ради по правилима и да се неко се штити.

– Нико није поштеђен и сви у овом нашем послу су подједнако под радњама предвиђеним за откривање починиоца. Све, па и наше колеге и њихову родбину, подједнако третирамо. Нико није поштеђен, али још једном понављам да налази из Форензичког центра још нијесу стигли – кажу у полцији.

Кљајевићева је раније јуче рекла да је у име НП поставила питање надлежним органима докле се стигло са утврђивањем идентитета криволоваца.

– Након свега, с правом се питамо шта раде истражни органи и надлежно тужилаштво када су криволовци оставили бројне трагове. Kључно је питање, у првом реду за службенике Управе полиције задужене за расвјетљавање ових случајева и надлежног поступајућег тужиоца у овим предметима, зашто и до када ће постојати заштићени криволовци који врше злодја у националним парковима – изјавила је Кљајевићева.

Каже да је НПЦГ одлучан у намјери да заустави криволов и све незаконите активности на просторима националних паркова притом очекујућу пуну подршку свих субјеката.

Криволов у НП "Биоградска гора" догодио се 14. новембра, када су за сада непозната лица убила јелена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 11:36