Уклањање препрека из Везишнице / -М. Чабаркапа
21/10/2021 u 06:14 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уклоњене илегалне преграде са Везишнице, ријека поново слободно тече

С обзиром на то да уклањањем ове три бране на Везишници она поново постаjе риjека слободног тока, посебно нам jе драго да jе управо она локациjа првог уклањања преграда у региону, изjавила jе Шпаничек

Из Везишнице су јуче укллоњене три нефункционалне, илегалне преграде. Догађаj је тим важниjи јер је у питању прво такво уклањање преграда у региону.

- Поздрављамо инициjативу уклањања застарелих, непожељних и нефункционалних бариjера из риjека и радо смо се придружили позиву коjи су упутиле невладине организациjе - истакао jе Мерван Авдовић, потпредсjедник Опшине Пљевља.

- Општина Пљевља препознала jе прилику за уклањање три бране на Везишници и прикључила се позиву коjи jе "WWF Adria" упутила општинама и jавним установама у Црноj Гори и Хрватскоj. С обзиром на то да уклањањем ове три бране на Везишници она поново постаjе риjека слободног тока, посебно нам jе драго да jе управо она локациjа првог уклањања преграда у региону – изjавила jе Бранка Шпаничек, координаторка инициjативе за уклањање бариjера у "WWF Adria".

Тамара Браjовић, генерална директорица Директората за природу у Министарству екологиjе, просторног планирања и урбанизма, нагласила jе како jе ово само почетак сарадње на идентификациjи локациjа и броjа нефункционалних преграда, чиме ће се ослободити десетине километара водотокова и омогућити обновљање биолошке разноврсности риjека- казала jе Браjовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:03