Lisice za točkove / foto: Primorski portal
13/12/2023 u 18:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ulcinj: lisice „naplaćuju“ neplaćene račune za parking

Službenici preduzeća „Parking servis“ doo jutros su postavili „lisice“ na točkove putničkog vozila jer vlasnik u zakonskom roku nije platio dugovanja za parkiranje

U slučaju da niste platili dva, ili više parking naloga u roku od osam dana, shodno odluci Skupštine opštine Ulcinj, vaše vozilo se može privremeno blokirati „lisicama“ koje postavljaju službenici preduzeća „Parking servis“ doo, ili paukom ukoniti na depo. Da bi „oslobodili“ svoje vozilo vlasnici moraju izmiriti dugovanja i platiti dodatne troškove za lisice, i pauka.

Službenici preduzeća „Parking servis“ doo jutros su postavili „lisice“ na točkove putničkog vozila jer vlasnik u zakonskom roku nije platio dugovanja za parkiranje. Vlasnika automobila uz lisice čeka i obavještenje na vratima vozača: „ Vaše vozilo je blokirano zbog posjedovanja više parking naloga koji nisu plaćeni u predviđenom roku“.

Za Primorski portal iz preduzeća „Parking servis“ doo su objasnili da primjenjuju Odluku Skupštine opštine Ulcinj. Prema toj odluci preduzeće je u mogućnosti da „blokiranjem vozila“ naplati neizmirena dugovanja za parkiranje.

Troškovi uklanjanja lisica zavise od broja neplaćenih naloga, odnosno kazni.

-Za dvije neplaćene kazne vlasnik vozila plaća 10 eura za uklanjanje lisica,a za više od dva neplaćena naloga troškovi su 30 eura. Takođe, je u obavezi da izmiri kompletan dug za parkiranje. Vozilo koje je blokirano duže od 48 sati na parkingu i vlasnik nije platio, imamo pravo da zovemo specijalno vozilo-pauk da se oslobodi parking mjesto. Pauk odvozi blokirano vozilo na predviđeni depo. U tom slučaju troškovi su još veći jer se plaćaju i usluge Komunlanoj policiji, objasnili su za Primorski portal u preduzeću „Parking servis“ doo.

Iz ovog preduzeća su pojasnili da u Ulcinju cijenu parkinga tarifiraju po zonama.

-Imamo dvije zone- parking u žutoj zoni košta 30 centi/sat, a u crvenoj zoni 40 centi/sat. To je zimska tarifa koja je na snazi po ljetnje sezone. Takođe, može se uplatiti dnevna karta koja košta 3 eura u žutoj zoni, a u crvenoj 4 eura, naveli su iz preduzeća „Parking servis“ doo Ulcinj.

(Primorski portal)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 22:57