Са отварања манифестације у Улцињу / -OPSTINA ULCINJ
04/07/2021 u 07:00 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Улцињске ноћи" за туристички угођај

На више штандова посјетиоци су могли да виде и купе традиционалне рукотворине вриједних Улцињанки, разне производе од маслине, пчеларске производе, сувенире и традиционалне специјалитете

УЛЦИЊ – У организацији Општине Улцињ, Центра за културу и локалне Туристичке организације у петак вече на шеталишту у улици Улцињских морепловаца отворена је манифестација "Улцињске ноћи". Свечано проглашавајући манифестацију отвореном предсједник Општине Александар Дабовић казао је да Улцињ с правом носи епитет града мултикултуре, и да ће као такав бити препознатљив и овог љета.

image

Богата понуда на штандовима

-OPSTINA ULCINJ

- Очекују нас многе културне активности које ће окупити умјетнике из цијеле земље и региона. Љетња сцена, Сајам књига, Поетска Калимера ..., само су неке од активности које ће обогатити нашу туристичку понуду - казао је Дабовић. На више штандова посјетиоци су могли да виде и купе траиционалне рукотворине вриједних Улцињанки, разне производе од маслине, пчеларске производе, сувенире и традиционалне специјалитете овог подручја. Приређен је и пригодан културно-умјетнички програм уз учешће фолклора и локалних музичара. Предвиђено је да манифестација траје два дана али има и предлога да буде одржавана сваког викенда.

У најјужнијој општини тренутно одмара 10.365 гостију

Иначе, према подацима локалне Туристичке организациjе на улцињскоj ривиjери успjешно је кренуо шпиц туристичке сезоне. У наjjужниjоj општини тренутно борави 10.365 гостиjу, од чега jе трећина у хотелима. Готово шест хиљада туриста jе у приватном смjештаjу, а 738 одмара у одмаралиштима и камповима. Треба подсјетити и да су у нудистистичком насељу Ада Боjана у току припреме за организовање великог музичког фестивала који је недавно, приликом посјете ХТП -у Улцињска ривиjера, најавио предсjедник Општине Улцињ.

Директор ТО Улцињ Гзим Хајдинага казао је за "Дан" да су организатори задовољни и да су очекивања испуњена.

- Циљ нам је да нашим гостима приближимо традицију и културу овог поднебља. Да предствавимо старе занате, наше призводе и вриједне домаћине и домаћице. Жеља нам је да манифестација потраје и да постане традиционала уз што већи број учесника - каже Хајдинага.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 20:02