Локација за стамбену зграду рашчишћена још прије годину и по / -Б.Је.
20/07/2021 u 08:50 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Умјесто станова обећаних војсци и полицији, у Малом логору ливада

Договорено је формирање заједничке комисије Општине Пљевља и Министарства одбране ради што скоријег окончања формално-административних послова у циљу стварања услова за изградњу стамбених објеката, каже предсједник Општине Игор Голубовић

ПЉЕВЉА – Бивши министар одбране Предраг Бошковић прије годину и по дао је обећање да ће до августа ове године бити изграђени станови за припаднике војске и полиције на локацији Мали логор у Пљевљима, али до релизације још није дошло. Током недавне посјете министарке одбране Оливере Ињац, предсједник Општине Игор Голубовић саопштио је да још увијек нијесу ријешени формално-аминистративни послови.

– Договорено је формирање заједничке комисије Општине Пљевља и Министарства одбране ради што скоријег окончања формално-административних послова у циљу стварања услова за преузимање објеката у ДУП-у Велики логор и услова за изградњу стамбених објеката у ДУП-у Мали логор – казао је Голубовић.

Почетком 2020. године, тадашњи министар одбране Предраг Бошковић саопштио је да ће градња станова брзо почети и наложио је да се поруше постојећи војни магацини како би се ослободио плац за градњу станова. Међутим, након рушења објеката дошло је до наглог застоја у радовима, односно давани су нови услови и помјерани рокови. Према првобитном обећању, припадници Војске и полиције требало је да се уселе у станове ове године и требало је да буде изграђено 50 стамбених јединица.

image

Игор Бојовић

-Б.Је.

– Грађани Пљеваља су свједоци свих неиспуњених тридесетогодишњих обећања бившег режима, поготово у предизборним периодима. Једна од последњих предизборних "шарених лажа" ДПС-а је изградња зграде за потребе рјешавања стамбених потреба припадника ВЦГ. Наравно, као и за много пројеката досад, изградња нове болнице, изградње зграде за пензионере, пута Косаница – Бобово, топлификације и сл. Није се отишло даље од медијских спинова и испразне предизборне реторике – каже одборник Демократа Игор Бојовић уз појашњење да се сада најбоље може видјети како су представници ДПС-а манипулисали грађанима.

Ко нема ријешено стамбено питање, он је угрожен

– На новим властима, како државној тако и новој општинској, биће задатак да покрену један низ пројеката, између осталог и зграду за припаднике ВЦГ, како би и они живјели живот достојан човјека – каже одборник Игор Бојовић и додаје да припадници Војске и полиције имају изузетно ниска примања.

– Сасвим је сигурно да су они полицајци и војници који немају ријешено стамбено питање, а притом школују дјецу ван Пљеваља, материјално веома угрожени људи – истиче Бојовић.

Бојовић истиче да је добар почетак то што ДПС иде у политчку прошлост, те да је неопходно поставити озбиљно питање и за друга дата обећања грађанима Пљеваља од стране бивше власти.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:06