/ - ФОТО: са састанка
10/12/2021 u 17:18 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Унапређење туристичке понуде

У Бијелом Пољу одржан сатанак туристичких радника са колегама из Подгорице и Сарајева

Састанак туристичке агениције Голд травел из Подгорице и њихових партнера из агенције Xтиме из Сарајева са представницима локалне самоуправе и туристичким агенцијама из Бијелог Поља, који је иницирао потпредсједник Општине Бијело Поље Нермин Бећировић одржан је данас.

-На састанку се разговарало о унапређењу туристичке понуде Бијелог Поље, посебно у сеоским и руралним подручјима а гости из Подгорице и Сарајева су презентовали систем дигиталног мапирања.Овај систем који подразумијева означавање и дигитално мапирање туристичких и планинарских стаза, омогућава туристима потребне информације о занимљивим локацијама попут планинских домова, ресторана, смјештаја и контактима а који би могао бити искоришћен за потребе туристичког развоја и боље доступности Бијелог Поља туристима-казао је Бећировић.

Заједнички закључак и оцјена свих учесника састанка је да се ради о сјајном пројекту који је потребан Бијелом Пољу у погледу развоја туристичких потенцијала, а посебно је исказано задовољство због чињенице да би овај пројекат могао кренути управо из Бијелог Поља-казао је он.

Представници компанија Голд травел и Xтиме Един Хајдарпашић, Един Казазић и Алмир Ахметовић су навели се поред туристичке ђелатности њихове компаније баве пројектовањем и изградњом туристичке инфраструктуре као што су пјешачке и хаикинг стазе, бициклистичке и квад стазе, као и израдом ферата.

-Имали смо прилику да се упознамо са системом који ове компаније нуде, а који је нама интересантан за унапређење туристичке понуде Бијелог Поља, посебно на оном дијелу који се тиче Ђаловића пећине и планине Бјеласице“ – казао је потпредсједник Бећировић.

Састанку су у име локалне самоуправе присуствовали предсједница Скупштине Немша Омерхоџић, потпредсједници Нермин Бећировић и Ернад Суљевић, директорица ТО Бијело Поље Виолета Обрадовић, шеф Канцеларије за локални економски развој Далибор Ђоговић и секретар Секретаријата за инспекцијске послове Музафер Баџић. Туристичке раднике из Бијелог Поља на овом састанку су представљали Сабина Рамовић (Рамс), Адмир Зекић (Трип травел), као и спелеолог Жељко Маџгаљ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:37